klikkaa kuva isommaksi |
Ensimmäistä kertaa elämässäni taisin nyt syödä rapuja lounaaksi, parvekkeella auringon paisteessa. Yleensä ravut kuuluvat iltaan, joten nyt tuli jotakin opiksi otettavaa. Lounaalle viisi rapua riittää mainiosti, ainakin auringonpaisteessa. Helteessä ravut nimittäin kuivuvat ja viini lämpenee lasissa nopeasti.
Nyt rapujen keittämisestä on ruvettu puhumaan myös eettisessä mielessä, ei vain sopivasta suola-, sokeri- ja tillimäärästä. Alemmassa kuvassa näenkin saksiniekan syyttävän katseen, joka osuu omatuntooni. Nämä ravut ostin valmiiksi keitettynä, mutta ei kai se silti vapauta vastuusta.
klikkaa kuva isommaksi |
No, ellet keita niita elavina sinun pitaa tappaa ne jollain toisella tavalla... tai sitten ne kuolevat hitaasti auringonpaisteessa, kiehuvaa vetta odottaen...
VastaaPoistahpy, Luulen kyllä, että kiehuvaan veteen joutuessaan ravut kuolevat nopeasti enkä edes tiedä miten vaihtolämpöinen eläin kokee lämpötilan muutoksen. Ehkä ei pidä humanisoida nilviäisiä.
PoistaRavut itse ovat julmia saalistajia, eivätkä varmasti mieti, miltä kalasta tuntuu, kun se joutuu ravun saksien väliin.
Oli muuten varmaan hyvaa, ravut kun ovat aivan kuin pienia hummereita.
VastaaPoistahpy, Kyllä ne hyviä ovat!
PoistaEn ole koskaan maistanut! Tykkään kyllä katkaravuista, mutta sehän onkin sitten ihan eri juttu. Mistähän syystä ne keitettäessä vaihtavat noin totaalisesti väriä?
VastaaPoistaTillariina, Elävässä ravussa punainen väriaine on sitoutunut proteiiniin, jolloin sen väri on sininen tai harmaa. Kuumennettaessa väriaine irtoaa proteiinista jolloin rapu muuttuu punaiseksi. Ravun maku riippuu kovasti siitä, miten se on keitetty. Oikea määrä suolaa, sokeria ja kruunutilliä on kaiken a ja o.
PoistaSamat fundeeraukset täällä, eivätkä rajoitu vain rapujen syöntiin, silti syön ja nautin.
VastaaPoistaPirkko, Henki on altis, mutta liha on heikko ;)
PoistaNäitä tulee ajatelleeksi myös kalastaessa. Sattuu varmaan kalan suuhun uistimen tarttuessa siihen. Rapuja en ole koskaan syönyt. Hummeria yhden kerran.
VastaaPoistakaanon, Hirveän vaikea tietää, miten kalojenkaan hermosto välittää kipua. Lämpötilan vaihtelua vaihtolämpöinen eläin tuskin tunnistaa, kun sen kehon lämpötila vaihtuu ympäristön mukaan. Muuten kalat varmaan palelisivat talvella ;)
Poista