maanantai 10. syyskuuta 2012

Luonnollista lempiruokaa


klikkaa kuva isommaksi
Ahvenfileet ja kanttarellimuhennos: voivatko suomalaiset herkut tästä ylittyä? 

Usein kastan ahvenfileet ennen paistamista ensin kananmunaan ja sitten vehnäjauhoon, mutta nyt pyöräytin fileet vain ruisjauhoissa. Paistamiseen tietenkin voita (ja loraus oliiviöljyä, terveellisyyden vuoksi). Paistamisen jälkeen kevyt puserrus sitruunaa. Hyvää oli!

14 kommenttia:

  1. Uskon, että maistui...nam! Kauniisti kuvasit annoksesi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sirpa, Kiitos! Luonnonvalo on usein onnistuneen kuvan takana.

      Poista
  2. Nam nam!! Herkullista näyttävää taivaallista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jutta, Oli kyllä hyvää. Luonnon antimet sellaisenaan ovat parasta ruokaa.

      Poista
  3. Nyt on sitten mentävä jääkaapille ja ei siellä taida ihan tuollaisia herkkuja olla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tillariina, Niin, kala on parasta tuoreena, sitä ei oikein voi pitää jääkaapissa varalla.

      Poista
  4. Ruokaa, jota me syödään kaiken aikaa! Pitää saada kalaa ja siihen kantarelli-tai kosteikkovahveromuhennosta. Kyllä suomalainen ruoka on hyvää.

    Viime vuoden parhaan ruokakirjan palkinnon muuten voitti kirja Suomalaista voimaruokaa (Minerva).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena Lumi, Tuo kirja täytyykin etsiä jostain käsiin.

      Poista
  5. Hyvää ruokaa, ahvenfileet maistuvat aina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. arleena, Ahven on yksi parhaista kaloista ellei paras. Aika työlästä valmistaa kokonaisista kaloista - en nimittäin tykkää ruodoista lautasellani - mutta ihanaa kun nykyään saa valmiiksi fileoituina.

      Poista
  6. Ilman ruisjauhojakin onnistuu.

    VastaaPoista
  7. Raikas valaistus tässä kuvassa, oikein ilo silmälle! Ja ruoka, parasta mitä tämä maa tarjoaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katriina, Kiitos! Luonnonvalohan se kuvan tekee.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.