klikkaa kuva isommaksi |
Ennen vanhaan ylimääräiset pillerit vedettiin vessasta alas, mutta tämä käytäntö on jo ammoin ymmärretty ympäristölle haitalliseksi - vaaralliseksikin. Nyt lääkkeet viedään sinne mistä ne tulivatkin eli apteekkiin. Mutta mitä niille sen jälkeen tapahtuu? Ei niitä varmaan uudelleen käytetä vaikka olisivat vielä tuoreita ja avaamattomissa valmistajan pakkauksissa. Turvallisuussyistä näin kai olisi hyväkin. Toisaalta ainakin kovin kalliiden lääkkeiden tuhoaminen on aikamoista tuhlausta sekin. Verovaroinhan lääkkeitä ainakin osaksi kustannetaan.
Aikamoinen näkkileipäpaketti siinä onkin, syistä jotka mainitsit. Eihän näiden perusarvo varmaankaan ole kuin murto-osa siitä, mihin hintaan niitä myydään. Kysynnän ja tarjonnan laki.
VastaaPoistakaari3, niinpä. Eikä niiden purkaminen, kontrollointi ja uudelleen pakkaaminenkaan halpaa olisi.
PoistaLääkkeet menevät Riihimäen ongelmajätelaitoksen polttouuniin. Poltttouunin hukkalämmöllä lämmitetään alueen asukkaiden koteja, lämpö siis johdetaan kaukolämpöverkkoon ainakin osittain.
VastaaPoistaPäivi, Pientä hyötyä siis sittenkin saadaan talteen. Ihan hyvä.
PoistaMinulla oli samanlainen tapaus vähän aikaa sitten - piti vanhoista lääkkeistä päästä eroon. Muistelin myös samaa eli apteekkiin vaan, mutta täällä Saksassa hoidettiin asiat toisin. Apteekissa sanoivat, että vessanpöntöstä alas, kiitos. Hmmm... Ei ole eurooppalaisia yleisohjeita näköjään, ei.
VastaaPoistaFinn for Life, Yllättävää, että Saksassa lääkkeet neuvotaan vetämään alas vessasta. Hyihyihyi, sehän kuormittaa vesistöjä ja saattaa olla vaaraksi kaloille ja viime kädessä myös ravintoketjun yläpäässä oleville ihmisillekin. Hormonijääminen arvellaan jo huonontaneen miesten fertiliteettiä.
Poista