torstai 31. toukokuuta 2012

Melissa officinalis

klikkaa kuva isommaksi
Melissa armaani. Sitruunamelissan aromiaineet tulivat minulle tutkimustyössäni kovin tutuiksi. Mutta tarkinkaan kemiallinen analyysi ei lopulta kerro sitä minkä nenä oivaltaa ensi nuuhkaisulla. Sitruunamelissa on herkkä ja hieno maustekasvi. Nyt sen vehreys ilahduttaa minua parvekkeellani.


Valokuvatorstai, haaste 24: Vehreys

10 kommenttia:

  1. Ah, mikä tuoksu tuosta sitruunamelissasta tuleekaan - ihan jo kuvasta siitä mielikuvan saa ja pian juoksujalkaa kiiruhdan puutarhaan sitä noutamaan...

    VastaaPoista
  2. Vihreää - vehreää - kaunista

    VastaaPoista
  3. Karvatkin nakyvat. Jos niita karboiksi sanotaan.

    VastaaPoista
  4. Tuli vesi kielelle kun ajattelin sitruunamelissan tuoksua ja makua.

    VastaaPoista
  5. Vehreä, hyväntuoksuinen maustekasvi.

    VastaaPoista
  6. Sitruunamelissa on minulle teoriassa tuttu, mutta en ole kokeillut sitä käytännössä. Kuvasi ja tarinasi herättivät makuaistini. Mihinkä ruokaan sitä voisi käyttää ja kuinka paljon?

    PS Kuvasi kannattaa todella aina suurentaa. Niin hienoja ne ovat. Oikeaa silmänruokaa, kuin taidetta.

    VastaaPoista
  7. Kiitos erikseen ja yhdessä jokaiselle kommentoijalle!

    VastaaPoista
  8. Lastu, Nimensä mukaisesti sitruunamelissa tuoksuu sitruunalle. Parhaiten sen huomaa kun hieroo yrttiä käsissään. Sitruunamelissaa on käytetty sekä mauste- että lääkekasvina. Sen hyvää tekevät ominaisuudet ovat moninaiset, mm. se rauhoittaa vatsaa. Kaikkea en enää edes muista! Mausteena se on hyvä esimerkiksi jälkiruoissa jossa sitruunamelissan lehteä usein käytetään myös (syötävänä) koristeena.

    VastaaPoista
  9. Sitruunamelissa on yksi ihania yrttejä, kakuissa, kun salaateissakin. Käsiinkin jää kiva tuoksu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iines, Se on jotenkin raikas ja kevyt maustekasvi.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.