sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Mantelimassaa

klikkaa kuva isommaksi

Meillä laskiaispullat syödään ehdottomasti mantelitäytteellä. Eikä kaupan pullissa koskaan ole täytettä tarpeeksi, vaan sitä lisätään kotona vielä erikseen. Sallisen mantelimassa on parasta: pehmeää ja varmasti manteleista tehtyä. Järkytyksekseni olen huomannut, että esimerkiksi Vaasan leipomon laskiaispullien mantelinmakuinen täyte ei sisällä mantelia, vaan jauhettua aprikoosinsiementä!

 Sallisen pötkö on 150 grammaa, mikä sattui mukavasti tämän viikon mustavalkohaastetta ajatellen.
Onneksi huomasin haasteen ja ennätin kuvata ennenkuin herkku pääsi kokonaan loppumaan. Vain rippeet ovat tässä enää jäljellä.  


klikkaa kuva isommaksi

Mantelimassa kun on hyvää ihan sellaisenaankin syötynä.


Korjaus: Mustavalko-haaste olikin 105 eikä 150. No, onhan noissa luvuissa sentään molemmissa ykkönen nolla ja vitonen ;) 
Nyt täytyy miettiä uusi ratkaisu.


Mustaa ja valkoista: Haaste 105:  Kuvaa jotakin, missä on luku 105.

4 kommenttia:

  1. Nammmm-m mantelimassaa ! Ajankohtaista : Hyvää Laskiaista toivottaen !!! :)

    VastaaPoista
  2. Numerot joskus näkee väärin;)
    mantelimassa on hyvää...

    VastaaPoista
  3. Tämä oli hyvä vinkki mantelimassaa ajatellen. Kiitos.

    VastaaPoista
  4. Mantelimassatäytteinen laskiaispulla kuuluu herkkujen aateliin. Minulla on kotonani leivontatarvikkeet, vain mantelimassa puuttuu. Lähtisinkö lähikauppaan ostoksille... Ja sitten leipomaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.