torstai 19. huhtikuuta 2012

Totta vai tarua?

klikkaa kuva isommaksi


Lapset tunnetusti eläytyvät satuun voimakkaasti eivätkä ehkä aina osaa erottaa, mikä on totta ja mikä on tarua. Mutta onkohan koko yhteiskunta tai ainakin mediamaailma tullut lapseksi - vai halutaanko lukijat saattaa lapsen asemaan, kun sanomalehdissä uutisoidaan ja jopa ennakoidaan tv-sarjojen fiktiivisten henkilöiden tapahtumia kuin reaalimaailman uutisia ikään. 

Nyt jännitetään miten käy Pertti Mäkimaan (eräs Kotikadun roolihahmo), kuoleeko mies vai selviääkö. Uutinen saa suurin piirtein samanarvoisen näkyvyyden kuin todella tapahtunut koulutytön raiskaus tai traaginen perhemurha.

Nähtävästi oletetaan, että koko kansa on selvillä tv-sarjojen henkilöistä ja heidän vaiheistaan. Vai miten muuten satunnainen kulkija voi lehtien lööppejä kassalla katsoessaan tietää, mikä uutinen on totta ja mikä fiktioita. Minusta tämä on aika kummallista. Ihan kuin meitä haluttaisiin vieraannuttaa todellisuudesta ja saattaa elämään jossain kummallisessa virtuaalimaailmassa. 

Kansalle leipää ja sirkushuveja, niin se pysyy tyytyväisenä ja pitää suunsa kiinni. Eräänlaista valtapeliäkö?


2 kommenttia:

  1. Juuri kun päästiin kauhistelemasta Seppo Taalasmaan kohtaloa, niin seuraava fiktiivinen henkilö on vuorossa.

    Minuakin kummastuttaa, miksi lehdet nostavat noin voimakkaasti esille näyttelijöiden hahmojen edesottamuksia ja poismenoja. Luulisi, että näistä tv-sarjoista voisi jutella vaikka siellä työpaikan kahvihuoneessa niiden kesken, jotka ohjelmaa seuraavat.

    Kaunis lamppu muuten ja tykkään myös tapetista. Tunnelmallinen kuva. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elegia, Sepä juuri on outoa, että sadun uutisia ja tapahtumia seurataan vakavasti otettavassa lehdistössä kuin tositapahtumia ikään. Voihan näitä tosiaan kahvipöydässä taivastella. Tuntuu vain kuin ihmisillä ei olisi oikeaa elämää. Kiitos kehuista :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.