klikkaa kuva isommaksi |
Tässä resepti (4 annosta):
oliiviöljyä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl kurkumaa
1 parsakaali
1 peruna
1 l kanalientä
1 rkl kuivattua persiljaa
1 tl kuivattua tilliä
suolaa ja pippuria myllystä (ei tarvita jos käyttää kanafondia)
Kuumenna öljy isossa kasarissa. Silppu sipuli ja valkosipuli
ja kuullota ne öljyssä
Lisää kurkuma ja sekoittele 2 minuutin ajan.
Lisää pieneksi pilkottu peruna ja kanaliemi. Sekoita
joukkoon persilja ja tilli. Suolaa ja pippuroi (huomioi kanaliemen suolaisuus).
Anna poreilla hiljalleen puoli tuntia a lisää kukinnoiksi eroteltu parsakaali,
jonka varret on kuorittu ja paloiteltu. Keitä vielä 10 minuuttia ja nosta
kasari liedeltä.
Anna jäähtyä hetken ja soseuta sauvasekoittimella
tasaiseksi.
**
Tämä keitto yhdistää kolme tehokkainta syöpää torjuvaa
ruoka-ainetta: ristikukkakasvikset, sipulit ja kurkuman. Parsakaalin voi
välillä korvata jollakin toisella kaalilla ja tehdä siten keitosta
säännöllisesti nautittavan ruokalajin. Keitto sopii myös pakastettavaksi.
(Ohje: Béliveau, Richard ja Gingras, Denis:
Terveyskeittokirja)
Meilläkin tänään keittoa mutta kukkakaalista. Kiva postaus sinulta, ihan asiaa, verrattuna minun kevyesti heittämääni lätinään keitostani. Kiitos Ina.
VastaaPoista