tiistai 19. maaliskuuta 2013

Rachel Joyce: The unlikely pilgrimage of Harold Fry.





Tähän kirjaan tartuin blogikaimani innostamana. Harold Fry, vaimonsa silmissä väritön luuseri saa yllättävän kirjeen entiseltä työtoveriltaan Queenieltä.  Syöpäsairas Queenie tekee kuolemaa sairaalassa tuhannen kilometrin päässä. Kirje saa Haroldin muistamaan epäreilua kohtelua, jonka seurauksena Queenie aikoinaan savustettiin ulos heidän yhteisestä työpaikastaan. Nyt Harold tuntee tarvetta korjata silloinen vääryys, ja hän päättää pelastaa Queenien. Hän lähettää tälle kortin, jossa kertoo olevansa tulossa ja kehottaa Queenieä odottamaan. Hänellä on vahva vakaumus asiastaan ja hän tietää että matka on taitettava jalkaisin, Etelä-Englannista Skotlannin rajalle.



Tehtävä on toivoton, mutta matkan edistyessä hän tutustuu moniin ihmisiin – ja omaan elämäänsä. Vähitellen hänestä ja hänen missiostaan tulee kansallinen projekti ja sen sankarina Harold saa peräänsä lauman opetuslapsia, joille projektin tuoma julkisuus on kuitenkin pääasia. Jossain vaiheessa joukkio alkaa käydä Haroldin hermoille ja hän jatkaa matkaansa taas yksin.



Lopulta epätoivoinen tehtävä valmistuu, Harold pääsee perille - tosin Queenien kannalta liian myöhään - mutta Haroldille tämä odysseia on avannut uuden näkökulman itseensä ja omaan elämäänsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.