keskiviikko 18. syyskuuta 2013

John W. James ja Russell Friedman: Surun työstäminen. Toimintaohjelma kuoleman, eron tai muiden tunneperäisten menetysten työstämiseksi.


Varsin hyvä opas surun työstämiseen - ei vain kuoleman kohdatessa, vaan myös muunlaisen menetyksen jälkeen. Surun työstäminen on mahdollista myös vuosia menetyksen jälkeen, jos suru on jostain syystä aikoinaan jäänyt käsittelemättä. Käsittelemätön suru kun voi jäytää ihmistä vaikka lopun ikää, jos sen vain lakaisee maton alle tai torjuu mielestään. Kirjassa on konkreettisia harjoitustehtäviä, joiden tärkeyttä tekijät painottavat. Tein kaiken ja luulen, että sain tästä apua.

4 kommenttia:

 1. Apua löytyy ja sitä tulee osata käyttä tarvittaessa. Suruhan vie kuitenkin oman aikansa, sitä ei voi kiirehtiä. Mutta siitä voi puhua. Kukaan ei ole yksin sen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kaari3, Luulen, että vaikeiden asioiden yli pääsee parhaiten kun ne yrittää kohdata mahdollisimman avoimesti. Surulta ei pidä yrittää piiloutua; se löytää meidät kuitenkin. Parempi on kohdata se, niin se kesyyntyy.

   Poista
 2. otan osaa menetyksesi johdosta Ina. olet käsitellyt blogissasi niin kauniisti suruasi ja surutyötäsi, on hyvä kun ihminen pystyy tavalla tai toisella käsittelemään suruaan. kaikkea hyvää Sinulle ja voimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilona Winebridge, Kiitos kauniista sanoistasi. Olen kiitollinen, että rakkaani pääsi lopulta hyvään hoitoon niin että minä sain käyttää kaiken voimani hänen luonaan läsnä olemiseen vapaana varsinaisesta vastuusta hoitotyössä. Se, että sain saattaa saattaa hänet viimeiselle matkalleen niin että hänellä kuitenkin oli hyvä olla, on minulle nyt lohtuna. Terhokodissa potilaan ja omaisen kohtelu on aivan erinomaista. Toivoisi, että jokainen kuolemaa lähestyvä saisi yhtä hyvän ja inhimillisen hoidon.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.