tiistai 22. huhtikuuta 2014

Portugalin veropakolaiset
 Portugali houkuttelee eläkeläisiä lupaamalla nollaverotusta kymmeneksi vuodeksi. Tämähän ratkaisee Suomen epäedullisen huoltosuhteen kertaheitolla, kun eläkeläisistä päästään eroon!

Sitä vain on vaikea ymmärtää, miten Portugali selviää siivellä elävistä eläkeläisjoukoistaan, kun Suomessa eläkeläiset ovat valtava ongelma vaikka maksavat saman verran veroja kuin työtä tekevät tai itse asiassa kuusi prosenttia enemmänkin siltä osin kuin eläke ylittää 45 000 euroa vuodessa. Tätä matematiikkaa on vaikea ymmärtää – ellei Portugali sitten kerää veroja muulla tavalla, esimerkiksi korkeampana arvonlisäverona tms. Tai sitten siellä ei ole ollenkaan julkista infrastruktuuria ja palveluja, kuten teitä, poliisia, kouluja, sairaaloita, postia yms.

Täytyy vain toivoa, että veropakolaiset pysyvät poissa loppuun asti eivätkä palaa Suomeen siinä vaiheessa kun golfmaila ei enää pysy kädessä ja klubipalvelujen tilalle tarvitaan hoivapalveluja.

1 kommentti:

  1. Niinpä niin, mutta kovin pienillä eläkkeillä sinne tuskin uskaltaa lähteä - tai niin paljon kannattaakaan. Ks. tv-uutisessa ei kerrottu, paljonko vuodesta pitäisi olla poissa, valvotaanko sitä, ja jos miten, vai jääkö vain ao henkilön rehellisyyden varaan.. Eipä oikein kivalta kuulosta yhden maan tuommoinenkaan rohmuamisyritys, ei kai sitä muuna voi pitää, kuin haluna saada sinne sijoittamaan esim kiinteistöihin ja kuluttamaan. Ja tuulet voivat varmaan äkkiäkin kääntyä kuin Espanjan aborttilaki siitä riippuen, mikä puolue vaalit sattuu voittamaan, rikos vai ei ..

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.