torstai 7. heinäkuuta 2016

Pihalla


Sateinen päivä. Pihalla ei paljon viivytä, mutta pari kuvaa piti kuitenkin ottaa. Dahliat ovat pienen väsähtämisen jälkeen piristyneet huomattavasti ja kukkivat nyt uudella innolla. Olen näihin tyytväinen, erityisesti tykkään niiden väristä.


Köynnösruusu alkaa olla jo melko komeassa kukassa. Luultavasti se ei olekaan Flammentanz vaan Sympathie. Flammentanz nimittäin kukkii vasta toisen vuoden versoilla, kun taas Sympathie heti ensimmäisen vuoden versoilla. Näin ainakin googlaamalla minulle selvisi. 

Tämän ruusun ympärille oli kasvanut ja lujasti kietoutunut joku otus, josta en tiennyt kuuluuko se asiaan vai ei. Se on luultavasti haitalliseksi vieraslajiksi luokiteltu karhunköynnös, joka erittäin nopekasvuisena tukahduttaa alleen koristepensaat kokonaan. Nyt olen yrittänyt saada sen mahdollisimman tarkkaan pois. Toivottavasti en nyt tehnyt itselleni karhunpalvelusta, jos se nimittäin olikin elämänlanka, joka voi olla kauniskin koristekasvi. Mutta ei sen minun mielestäni tarvitse kiipeillä juuri köynnösruusuni varsissa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.