perjantai 11. elokuuta 2017

New dawn ja muita ruusuja

Tämän vuoden tulokas, New dawn on tehnyt muutaman kukan, mutta näyttää tällä tavalla vähän hassulta. Tavallaan nupussa mutta osa terälehdistä jo lurpattaa. Ehkä se ei ole tykännyt rankkasateista.


Nämä ruusut istutettiin viime vuonna, mutta nimet eivät jääneet muistiin. Joka tapauksessa kiva, että kukkivat vasta nyt, kun niiden yläpuolella köynnösruusu on lopettanut. Eivät nämä olisi siinä kukkameressä näkyneetkään.


Kallionauha meinasi jäädä kuvaamatta ennenkuin ehti kukkia ulos. Se tuli pihalle viime kesänä vähän vahingossa lipstikan kaverina, mutta onhan se ihan nätti.


Parasta pihassani on kasvien kukinta-aikojen rytmi: kun joku lopettaa, joku toinen aloittaa. Koko ajan on jotain kaunista. Edellinen asukas on ollut hyvä puutarhaihminen. On oikeastaan aika kummallista, miten vähän huomiota kiinteistökaupassa tunnutaan kiinnitettävän pihojen laatuun. Hinnoissa ei näytä olevan eroa todella kauniisti suunnitellun ja hyvin hoidetun pihan ja likimain kesantopellon välillä. Nykyisin monet pihat on sitäpaitsi jo laatoitettu kauttaaltaan ja kasveja on vain ruukuissa. Minulla on käynyt hyvä tuuri - tai sitten intuitiivisesti ihastuin tässä asunnossa omat vaatimukseni täyttävän pohjaratkaisun ohella juuri upeaan pihaan. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.