sunnuntai 10. helmikuuta 2019

Kapitalistin käsineetLapasia en ole ikinä ennen kutonut, mutta nyt halusin oppia senkin taidon. Eikä se vaikeaa olekaan. Ensimmäisessä tuli pieni virhe, kun en huomannut, että kavennukset olisi pitänyt muuttaa kahden silmukan kavennuksiksi ennen kuin loppuvat kokonaan. Oikean käden vanttuussa on siis turhan terävä kärki. Alkuun mallin seuraaminen rasitti silmiä, mutta toistuvan kuvion ansiosta sekin helpotti. Kunnioituksella ihailen niitä, jotka kutovat monimutkaisia kuvioita! Ei taida olla ihan minun juttuni.Kapitalistin käsineistä tuli pennin - tai taalan - venyttäjän vanttuut.
Malli on Lumi Karmitsan ja löytyy vihkosesta Villit vanttuut & vallattomat villasukat (lainasin Helmetistä). Kudoin ohjetta pienemmillä puikoilla ja kun näistä näytti tulevan liian lyhyet, piti kuvion dollaria vähän venyttää. Yhtä kaikki kiva ohje; 2,25 puikoilla ja sport-vahvuisella langalla oikein napakat ja toivottavasti lämpimät. Intialaisen peukalon ansiosta malli istuu käteen kuin ... hansikas.

3 kommenttia:

  1. Näissä olikin varmasti haastetta, jos olivat sun ensimmäiset! Hienot tuli!

    VastaaPoista
  2. Tillariina, Kyllä vain, varsinkin ensimmäistä tehdessä sai olla silmä tarkkana, kun en edes kirjoneletta ole juurikaan ennen tehnyt ;)

    VastaaPoista
  3. kiva malli. uusi aluevaltaus taidokkaalle kutojalle, hienoa Ina!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.