tiistai 5. tammikuuta 2021

Mustajoki Arto: Väärinymmärryksiä. Miten voisimme puhua ja kuunnella paremmin?

 

Gaudeamuksen kustanne, josta sain tiedon yliopiston alumnien kautta ja ostinkin itselleni. Mielenkiintoista luettavaa sujuvasti ja hauskastikin kirjoitettuna. Takakannessa aivotutkija Minna Huotilainen kirjoittaa: ”Tämän kirjan lukeminen antaa työkaluja väärinymmärrysten välttämiseen ja jättää lukijan ihmettelemään, voimmeko oikeasti koskaan ymmärtää toisiamme.”

On yllättävää, miten paljon kognitiivista energiaa aivomme tarvitsevat tarkkaan puheilmaisuun ja ennen kaikkea yllättävää on, että kuunteleminen itse asiassa vaatisi vielä puhumistakin enemmän vaivaa. Ei siis ihme, että huolimattomasti ilmaistu ja huonosti kuunneltu viesti harvoin saavuttaa maalinsa.

Kirjoittaja on Helsingin yliopistonvenäjän kielen emeritusprofessori, akateemisen maailman moniottelija ja tietokirjailija. Hänen Kevyt kosketus venäjän kieleen (2012) oli Tieto-Finlandia-ehdokas ja sai tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon vuonna 2013.Viime vuodet Mustajoki on tutkinut väärinymmärtämisen syitä ja seurauksia.

 

 

1 kommentti:

  1. Inan Ikkunaa ei oi enää pöivittää. Uudet postaukset löytyvät blogista Muistiinpanoja osoitteessa irmakalaja.blogspot.com

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.