sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Suklaamaljoja ja kameramurheita


Stockmannin 150-vuotisjuhlilla vieraille annettiin poislähtiessä rasiat belgialaista suklaata, joista melkein kaikki tulivat syödyiksi ennenkuin ehtivät kuvaan.

Viisi viimeistä pääsivät koekaniineiksi kun taas opettelin heijastimen käyttöä. Tällä kertaa kokeilin valkoista heijastinta, jonka arvelin antavan vähemmän valoa kuin hopeinen. Ensimmäinen kuva on ilman heijastusta

klikkaa kuva isommaksi. 


 ja seuraava valkoisen heijastimen kanssa. Ero ei ole kovin suuri, mutta tumminen suklaakuppien varjopulella erottuu hieman enemmän yksityiskohtia. Molemmat on otettu aukolla 7,1 ja suljinajalla 1/25 sek.

klikkaa kuva isommaksi


Pienemmällä aukolla (f/22) ilmeni sitten taas sama ongelma kuin viime syksynä, joka jo kertaalleen Nikonin huollossa korjattiin: oikeaan reunaan ilmestyy pistejoukko, joka on sitä silmiinpistävämpi mitä pienemmällä aukolla kuvataan. Objektiivin vaihtaminen ei vaikuta asiaan, joten vika ei voi olle linssin epäpuhtauksissa. Huollossa arveltiin syyksi kennon likaisuutta, mutta nyt kamera on nököttänyt kirjahyllyssä käymättä kertaakaan ulkona ja objektiivit on vaihdettu aina nopeasti ja puhtaissa tiloissa.

En usko kennon voivan likaantua näissä oloissa.  Kysymys voi olla kameran ohjelmistossa. Vuoden takuu on harmillisesti mennyt muutama viikko sitten umpeen. Mutta kun kuitenkin vein kameran saman vian vuoksi huoltoon jo viime syksynä, niin eiköhän takuun pitäisi vielä päteä. Huomenna soitan Nikonille ja ryhdyn selvittämään asiaa.

Tällaiselta ne pisteet näyttävät:

klikkaa kuva isommaksi.

5 kommenttia:

 1. Kyllä heijastin vähän lisäarvoa tuolle toiselle kuvalle tuo. Ihania suklaakuppeja muuten:)

  Toivottavasti saat kamerasi kuntoon. Harvoinhan noin pientä aukkoa toisaalta tarvitsee, joten kovin suurta haittaakaan siitä ei ole.

  VastaaPoista
 2. Herkulliset suklaakupit.
  Stockamin herkkuja pääsin vain ihastelemaan kanta-asiakaslehdestä. Pitääpä kokkailla niitäkin joskus.
  Hyviä kuvia.

  VastaaPoista
 3. Katriina, Soitin maahantuojalle: kamera uudestaan huoltoon. Jos vika ilmaantuu vielä uudelleen niin taas huoltoon ja sitten mahdollisesti uusi runko tilalle. Takuujutut hoidetaan aina huollon kautta, maahantuoja ei voi antaa vihreää valoa laitteen vaihtamiselle. Toivotaan, että kamera saadaan pysyvästi kuntoon.
  Pientä aukkoa kyllä tarvitaan jos halutaan mahdollisimman suuri terävyysalue.

  arleena, Belgialainen suklaa on kyllä hyvää, mutta niin ötläkkää, että sitä ei voi syödä rajattomasti kuten Fazerin sinistä.

  VastaaPoista
 4. Ei meille R kanssa mitään jaettu lauantaina Tapiolan Stockalla. Oltiin kai nyypiksiä, vaikka maksaessa korttia vilautin kyllä....

  VastaaPoista
 5. Jutta, Stockan juhlat oli päästockkalla perjantai-iltana. Hienoa ohjelmaa: Karita Mattila lauloi ja Minna Tervamäki tanssi. Jorma Uotinen juonsi omalla elegantilla tavallaan. Mutta lauantainakin piti kaikille annettaman 10 prossan alennus.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.