torstai 30. elokuuta 2012

Tosielämän hirtehishuumorista .. 
..saa nauttia tänään lehteä lukiessaan.

1. Vanhusten hoitoa koskevasta lakiesityksestä ei päästä sovintoon, mutta sen sijaan ryhdytään valmistelemaan lakia eutanasian sallimiseksi. Pääasia, että ongelma hoituu – tavalla tai toisella.

2. Helsingin joukkoliikenteen pullonkaulat on ratkaistu linjauudistuksella. Nyt bussit pysyvät aikataulussa ja tilaa on runsaasti. Harmi vain, että linjat kulkevat eri reiteillä kuin matkustajat.


2 kommenttia:

 1. 1.Eutanasia on vaikea kysymys, emmeka aina kysy itseltamme pystyisimmeko itse hoitamaan asiaa. Ja miten voisimme vaatia etta joku toinen (esimerkiksi laakari jonka roolina on parantaa) pakotettaisiin tappamaan, silla siitahan on kyse, jos asiaa ajattelee. Samalla tietysti pitaisi olla oikeus kuolemaan.

  2. No comment.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hpy, Yksi lähtökohta nyt käynnistetyssä keskustelussa on, että ketään lääkäriä ei voida pakottaa antamaan aktiivista kuolinapua. Kysymys on kärsivän ihmisen oikeudesta hyvään kuolemaan. Asia on vaikea ja ainakin se vaatisi hyvän ja pitkän potilas-lääkärisuhteen; mikään keikkalääkäri ei voisi sellaista päätöstä tehdä.

   Tietyissä olosuhteissa pidän eutanasiaa hyvänä ja armollisena asiana. Itsemurhan tekeminen ei ole yksinkertaista, kaikilla - varsinkaan hyvin heikoilla ja sairailla, ei ole mitään mahdollisuutta siihen ja aina se voi epäonnistua, niin että lopulta tilanne on vain entistä painajaismaisempi.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.