lauantai 15. maaliskuuta 2014

Kurt Nuotio: Karvainen rahastajaTeatteriohjaaja Kurt Nuotio, s 1939, kertoo omasta lapsuudestaan ja nuoruudestaan sodanjälkeisessä Helsingissä. Muistelu on kiinnostavaa sekä Helsingin kuvauksena että sodanjälkeisen henkisen ilmapiirin valottajana.
   On suorastaan hurjaa, miten paljon sota on vaikuttanut ihmisten, siis perheiden elämään vielä kauan sodan jälkeen. Rintamalla henkisesti rikkimenneiden miesten perhe-elämään sopeutuminen ei ole aina käynyt helposti, eikä perheenjäsenten varmaan ollut sen helpompaa sopeutua rintamalta palanneeseen isään, varsinkaan kun vaurioita yritettiin paeta viinan avulla. 
Sodan vauriot siirtyvät vielä seuraavaan sukupolveen. Nuori Kurt Nuotio joutui ympäristössään kohtaamaan järkyttävän monta itsemurhaa.
   Mutta muuten muistelot ovat hauskoja: pojat ovat poikia ja sisarettoman pojan elämässä tytöt tietenkin ovat suuri mysteeri. Kepposia tehdään, niinkin hölmöjä kuin valokuvien ottaminen omasta alaruumiistaan housut kintussa salaa papin tyttären kameralla. Vaikka samanlainen hölmöläinenhän meillä on tänä päivänä eduskunnassamme, ei tosin lapsi vaan ihan aikuinen mies.
   Kaiken kaikkiaan oli kiva lukea kuvausta vanhasta Larusta ja Munkasta.
  
Kurt Nuotio on naimisissa näyttelijä Eppu Nuotion kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.