perjantai 24. lokakuuta 2014

Kari Hotakainen: Luonnon laki
 Hotakainen lähestyy aina ajankohtaisia sosiaalisia kysymyksiä anekdoottien kautta. On dementikon omaishoitajana toimiva vanha mies, jonka poika on loukkaantunut vakavassa onnettomuudessa ja jonka pojantytär synnyttää ensimmäisen lapsensa. On hoitohenkilökunnan työuupumusta, sukupolvien välistä ymmärtämättömyyttä, on huumekauppaa ja vielä varmaan oli paljon muitakin ongelmia.

    Hotakainen kuvaa asioita tilannekomiikan kautta, mutta minusta hänen huumorinsa ei ole lähestulkoonkaan yhtä herkullista kuin esimerkiksi Minna Lindgrenin. Hotakaiselta olen aikaisemmin lukenut Ihmisen osan ja kuten silloin ajattelen nytkin että Hotakaisen tyyli sopisi paremmin käsikirjoitukseksi TV-sarjaan tai elokuvaan; kaunokirjallisuutena hänen tyylinsä ei ainakaan minulle kolahda. 

Paljon tilanteita, vähän ajattelua ja pohdintaa. Ihmiskuvaukset jäävät ohuiksi ja pintapuolisiksi, henkilöt eivät herää elämään, eivät synnytä lukijassa mielenkiintoa tai myötätuntoa. Kielikään ei tuota suurta lukunautintoa. En olisi tätä ryhtynyt lukemaankaan ellei kyseessä olisi ollut yhteisesti sovittu lukupiirin kohde.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.