sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Valokuvausmessuilla

klikkaa kuva isommaksi
Kävin messuilla. Menin vartavasten tutustumaan Leican pokkariin, josta maahantuoja lähetti tietoa sähköpostilla. Olen jo pitkään miettinyt pokkarin hankkimista järkkärin rinnalle; aina ei viitsi kantaa isoa vehjettä mukana, ja aina ei kännykän kamera tunnu riittävän. Pokkarilta olen kuitenkin edellyttänyt muutamia ominaisuuksia: hyvää optiikkaa, manuaalisäätöjä automaatin ohella ja ehdottomasti mahdollisuutta raw-kuviin.  Leicassa nyt on tämä kaikki. Tein kaupat.

Mutta, mutta. Tietotekniikka yllättää aina. Leican myyntipakettiin kuuluu ilmainen Photoshopin Lightroom -ohjelma. No, uusin versio ei toimi pöytäkoneessani Windows Vistassa ja edellinen versio, jonka voi vaihtoehtoisesti ladata ei taas tue uusia kameramalleja, kuten tätä ostamaani Leica D-Lux typ 109. Kiva! 

Vaihtoehdoiksi jää Lightroom version 5 lataaminen läppärille, jossa on Windows 7 käyttöjärjestelmä, tyytyminen jpg-kuvien käsittelyyn tai uuden pöytäkoneen hankkiminen. Lightroomin voi ladata vain kaksi kertaa, joten jos vitosversio ei toimi läppärissä, niin sitten Leican raw-formaatista ei ole mitään iloa. Uutta pöytäkonetta en nyt jaksa ruveta miettimään, puhumattakaan sellaisen raahaamisesta kotiin. Enhän jaksa moista edes kantaa.

2 kommenttia:

  1. Uh, kun tiedät paljon noista asioista ! Mutta mikä tietoa lisää, se tuskaa lisää.. Vai pitäisikö tässä tapauksessa todeta, että happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. majava, yksi tietää yhdestä ja toinen toisesta asiasta. Itse en tiedä miten golf-mailaa pidetään kädessä puhumattakaan että osaisin valita oikean mailan kuhunkin tilanteeseen. Mutta kun johonkin ryhtyy niin jotenkin asiat alkavat vähitellen aueta. Ja mitä enemmän tietää sitä selvemmin ymmärtää miten vähän sittenkin tietää. Valmista ei tässä elämässä tule - onneksi!

      Poista

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.