sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Joulukuun kollaasi


Joulukuun juhlia ovat itsenäisyyspäivä ja joulu. Tuleeko valkoinen vai musta joulu, sitä saadaan aina arvailla. No nyt oli musta joulu, kun talvi tuli ja meni jo marraskuussa. Haukilahdessa aattona satoi silkkaa vettä ja pimeää oli niin ettei ulos ollut paljon asiaa. Eikä edes Ellin kanssa voinut/tarvinnut tehdä pitkiä lenkkejä, kun poloinen oli kynnen  poiston takia toipilaana kokonaiset kolme viikkoa. Tassua pestiin ja sidoksia vaihdettiin päivittäin. Ulos mennessä saapas jalkaan, ja sekös neitiä harmitti. Elli kehitti huippuunsa tekniikan jolla mokomasta pääsisi nopeasti eroon. Joka päivä piti kehittää vähän uudenlaisia ratkaisuja, siis meidän molempien, mutta Elli tuntui olevan aina askeleen edellä. Mikään tai kukaan ei ole yhtä sisukas ja kekseliäs kuin göötti!
Muuten juhlakausi meni rauhallisesti, joskin uudenvuoden raketit Elliä vähän huolestuttuivat. Elli pysytteli lähelläni koko ajan ja kovimman paukkeen aikana Elli ryömi jalkoihini peiton alle - mentiin nimittäin melko aikaisin pehkuihin. 

Onneksi ei kuitenkaan syntynyt suurempaa paniikkia. Uudenvuoden aatto voi olla koiralle todella paha paikka. Ja kun taas sattui aika monta silmävammaa ihmisillekin, niin en ymmärrä miksi räjähteitä pitää amatöörien käsiin sallia. Olisi parempi jos osaavat tahot järjestäisivät näyttäviä ilotulitusnäytöksiä joita yleisö saisi vapaasti ihailla. Miksi pitää paukuttaa joka paikassa? Varsinkin kun tänä vuonna myynnissä oli myös satoja vaarallisia raketteja, joista yleisellä varoituksella yritettiin ilmoittaa. Vahingoista ei kukaan ole vastuussa. Se kärsii joka sokeutuu. Ihan älytöntä.

Kollaasihaaste 2016/12: Joulukuu


7 kommenttia:

 1. Meillä vuodenvaihteen paukuttelu ei pahemmin koria häirinnyt. Toinen ei vain tykännyt olla, vaikka aina minua seuraa jokapaikkaan. Nyt jäi mielellään sisään nukkumaan.
  Mielestäni jokaisen täytyy myös ymmärtää oma vastuunsa, kun raketteja ostaa ja niitä paukuttaa. Todella harmi, jos vammautuu, mutta ei ainakaan voi sanoa etteikö olisi varoitettu! Ns. Oma valinta :(
  Olen sama mieltä kanssasi yleisistä näytöksistä; vähemmän vammoja ja pelokkaita tahoja.

  Hauska miten koirat keksivät päästä sidoksistaan eroon. Meidän kynsivammainen toipui onneksi viikossa ja sidos pysyi aina max puoli yötä ;)
  Hyvää alkanutta uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu, Kiitos, hyvää alkanutta vuotta sinullekin. Kyllä minusta lasten silmä- ja muut vammat ovat niin vakava asia, että jotenkin voisi rakettien laatua ja käyttäjien pätevyyttä valvoa.

   Poista
 2. Hauska kollaasi.
  Hyvää alkanutta uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, marliska, hyvää alkanutta vuotta sinullekin!

   Poista
 3. Sympaattiset tontut siellä istuskelee. :)

  Hyvää uutta vuotta 2017!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marie H, Tontut ovat paperisia ja peräisin 1950-luvulta. Ne ovat nykyään likipitäen ainoat joulukoristeet jotka uskollisesti nostan esille. Ihanaa vastapainoa kaikelle blingblingille ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.