perjantai 16. marraskuuta 2018

Lanza Robert with Bob Berman, Biocentrism. How Life and Consciousness are the Keys to Understanding the True Nature of the Universe.
Hyvin mielenkiintoinen ja maallikollekin kohtuullisen ymmärrettävä teos kvanttimekaniikan ja tietoisuuden välisestä suhteesta.

Kvanttimekaniikan mukaan atomia pienemmillä hiukkasilla on mahdollisuus olla joko partikkeleita tai aaltoliikettä. Kokeellisesti on todettu että havainnoitsija muuttaa aaltoliikkeen partikkeliksi.  Alkeishiukkanen (elektroni tai fotoni) muuttaa olomuotonsa väreilystä partikkeliksi myös silloin jos sen vastaparin olomuotoa muutetaan – olivatpa vastaparit kuinka kaukana toisistaan tahansa. Kaikkein merkillisintä on, että hiukkasen olomuoto muuttuu jo etukäteen kun sen vastaparin olomuotoa muutetaan myöhemmin. Tähän liittyvä koejärjestely on kuvattu kirjassa.

Tällaiset ajatukset ovat perusta biosentrismille, jonka mukaan kaikki on yhteydessä kaikkeen ja vasta tietoisuus muuttaa ympäröivän maailman todelliseksi. Tekijä on laatinut biosentrismille joukon pääsääntöjä, joista neljännen mukaan ilman havainnoitsijan tietoisuutta ”materia” huojuu todennäköisyyksien välitilassa.  Äärettömän mielenkiintoista, joskin haastavaa luettavaa ja ajateltavaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.