torstai 24. lokakuuta 2019

Nevala Tiina & Karlsson Henrik: För såna som oss
Kirjastosta lainattu kirja, jota hakiessa en yhtään muistanut, miksi olin sen varannut – varmaankin HeSan kiinnostavan kritiikin perusteella. Yllätys oli kiva, koska pidin tästä kirjasta aivan tavattomasti: kerrankin oikein vetävä lukuromaani! Tässä ollaan kirjallisuuspiireissä: Liv on lesbosuhteessa elävä kustannustoimittaja, jonka avopuoliso Martina on mustasukkainen kirjailijalle Katja Simonssonille, jonka teosta Liv työssään joutuu toimittamaan. Työn alla oleva kirja edustaa kevyehköä romantiikkaa ja saa julkaisunsa jälkeen kirjallisuuden tutkijalta Jensiltä murskaavan kritiikin.  Jens ja Liv joutuvat puolustamaan omaa näkemystään TV:n keskusteluohjelmassa: vastakkain asettelusta huolimatta heidän tiensä tulevat kohtaamaan useammankin kerran.

Martina toivoo lasta Livin kanssa, Katja pyrkii Livin läheisyyteen, Livin ja Jensin välillä kipinöi niin sielujen kuin kehojenkin sympatiaa …. ; aineksia on kuin Tsehovilla ikään ;)

Kirjan jännite pysyy loppuun asti: henkilöhahmot tuntuvat uskottavilta ja sympaattisilta. Replikointi on nasevaa. Ei maailmaa mullistavaa kirjallisuutta, mutta mukavaa luettavaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.