perjantai 23. lokakuuta 2020

Blasim Hassan, Allah99

Kirjaston Bestseller-hyllystä mukaan napattu kirja.  Irakista paennut eläinlääkäri perustaa blogin levittääkseen teoksiaan arabimaailmassa, mutta vanhojen tekstiensä sijaan hän haluaakin kertoa uusia tarinoita. Tarinat hyppelehtivät riippumatta ajasta ja paikasta, eikä ole väliä sillä kuka kertoo kenellekin. Kirjaa voikin lukea pätkittäin – ja se onkin nyt hyvä asia, koska laina-aika meni umpeen ennen kuin pääsin kirjan loppuun. Tarinoiden ohella kirjassa on viisaita lauseita kuten

s. 22 …elämämme on vain mielikuvituspeli, jonka lainalaisuuksia ja kulkua on turha yrittää ennustaa.

s. 24: pistää oikein vihaksi, että elämääni on käynyt taloksi kaksi mörköä: laiskuus ja ajanpuute.

s. 26:  ..liskot pönöttävät valta-asemissaan ylpeinä siitä, että ovat dinosaurusten sukua – viis siitä, että ne ovat jo kuolleet sukupuuttoon.

s.121:  Olen entistä vakuuttuneempi siitä, että muutoksen juna on jättänyt minut asemalle, itse asiassa jo ajat sitten, ja minun tarvitsee vain hyväksyä tämä tosiasia, sillä muu tosiasia on minua kohtaan huomattavasti julmempi.

Viimeisen sitaatin muistin väärin: mielessäni olin muuttanut sen muotoon, että muutoksen juna oli jättänyt minut asemalla, joka oli lopetettu jo ajat sitten. Siltä minusta nimittäin itsestäni aika usein alkaa tuntua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.