perjantai 30. maaliskuuta 2012

Kesän odotusta

klikkaa kuva isommaksi


Maaliskuussa valo voittaa. Kun ensimmäiset pälvipaikat paljastuvat, kurkottaa sisäinen katseeni eteenpäin kevääseen ja taaksepäin lapsuuteen.  Lapsi elää intensiivisemmin hetkessä. Ja lähempänä maata kun on, kokee lapsi intensiivisemmin myös vuodenajat. Kevät voittaa talven ja lumi sulaa, kohta kadun pinta kuivuu ja ulos ilmestyvät potkulaudat, nukenvaunut. Hypätään narua, barbia. Pikkukengät jalassa ja polvisukat, sitten nilkkasukat ja vihdoin suvivirsi ja maallemuutto.

Kurkotan kohti kevättä, kesää ja lasta sisälläni. Kurkotan kohti huoletonta, loputonta aikaa.


klikkaa kuva isommaksi

8 kommenttia:

 1. Lapseksi tosiaankin muuttuu ihmispolo keväällä. Kaikki onnistuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hymyilevä, Jotkut lapsena koetut hetket ja niiden tuottamat tunne-elämykset ovat syöpyneet niin lähtemättömästi ihmisen mieleen, että joku pieni ärsyke nostaa elämyksen elävästi pintaan. Kuten juuri vaikkapa keväällä auringossa kuivahtanut katu ja lapsen potkulauta. Tuntee itsensä lapseksi jälleen. Aika kiva tunne!

   Poista
 2. Huoleton, loputon kesä. Siitä pidän =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Deme, Lapsena kesän alussa ei sille loppua näkynyt, eikä ollut huolta huomisesta.

   Poista
 3. Kevät on lapsella, muistan omat lapsuuden keväät, ihanaa aikaa. Niin paljon muutosta tapahtuu talven jälkeen ja kesän odotus on riemastuttavaa.Se pitkä kesä, jolloin aurinko paitoi melkein aina ja sade tuntui ihanalta tuoksuineen ja lätäköineen. Enää ei ole sellaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. arleena, Olet niin oikeassa. Ajan taju on täysin muuttunut. Nythän tuntuu, että kesä loppuu melkein ennen kuin on alkanutkaan. Lapsena se oli loputon jatkumo, jonka toista päätä ei voinut edes mieltää.

   Poista
 4. Kuvat ja sanat tulvivat sitä, miksi on niin hyvä olla suomalainen: meillä on neljä kiehtovaa vuodenaikaa. Aistimusvoimaiset sanasi ja kuvasi herkistyttävät: tunnekeskuksessasi liikahtaa. Lapsi minussa herää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lastu, Vuodenajat ovat ihana etuoikeus. Kesä on mukava, mutta loputon kesä: ei kiitos. Lapsena jokainen alkava vuodenaika herätti suurta innostusta: ensimmäiset pälvipaikat keväällä ja yhtä lailla taas ensi lumi talven alussa. Lapsi osaa heittäytyä hetkeen. Yritetään säilyttää se taito!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.