maanantai 12. maaliskuuta 2012

Raidallinen näkymä

klikkaa kuva isommaksi

Tiina Linkaman kommentin innostamana kokeilin saanko kuvasta säätämällä enemmän irti. Tässä tulos: kontrastia lisätty ja värejä säädetty, varsinkin keltaista, vihreää ja cyania. Tuli siihen vähän enemmän ryhtiä. Kuva näytti alunperin suunilleen samalta kuin ylempi kuva, siis ennen mustavalkomuunnostakin.


klikkaa kuva isommaksi


Mustaa ja valkoista, haaste 108: Raidallinen

10 kommenttia:

 1. Hyvä kuva aloittaa tarinan, niin myös nyt. Kaihtimien takaa aukeaa luonto; puut huojuvat, kutsuvat.

  Milloin "keksittiin" sälekaihtimet? En muista että lapsuudenkodeissani olisi ollut niitä - tai sitten en vaan muista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lastu, Kyllä niitä oli. Taidamme olla suunnilleen saman ikäisiä, ja minun lapsuudenkotini olohuoneessa oli sädekaihtimet 50-luvulla - muistaakseni.

   Poista
 2. Säännöllistä raitaa, tuttua minulle (myös lapsuudenkodistani).

  Jos et pane pahaksesi, niin yhtä pientä asiaa täss kritisoisin, sillä sen kun saisi kuntoon, kuva olisi minusta ihan hirmu hieno.

  Kyse on sävystä ja kontrasteista. Nyt tämä muuten hienosti rytminen kuva jää jotenkin pliisuksi. En tiedä mitä kuvankäsittelymetodia käytät kun muutat värikuvaa mustavalkoiseksi, mutta varmasti siitä löytyy joitain säätönuppeja, joita testailemalla löytyisi kuvaan hieman lisää potkua.

  (Anteeksi jo etukäteen tämä besser-wisseröinti).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiina Linkama, Ei ollenkaan anteeksi vaan päinvastoin, kiitos kommentistasi! Olen innostunut valokuvaamisesta ja otan erittäin mielelläni vastaan palautetta, varsinkin antamasi tapaista rakentavaa sellaista. Tämä kuva on nyt vain muunnettu suoraan mustavalkoisesksi. Itse asiassa harmaana päivänä se oli käytännöllisesti katsoen mustavalkoinen jo otettaessa. Niinpä arvelin että siitä ei tule sen kummempaa photoshopin väripalkkeja säätämälläkään. Enkä sitten laiskuuttani yrittänytkään. Mutta nyt innostuin ja aion kokeilla saisinko siitä kontrastia säätämällä enemmän irti. Kiitos vielä!

   Poista
 3. Raitojen takaa pilkistää metsä.

  VastaaPoista
 4. Katselin verhoja ja kaihtimia eraassa liikkeessa, se taisi olla lauantaina, tai sitten ei, ja loysin, mutten ostanut, ainakaan viela, hopeanvariset sellaiset. Ei hassummat. Kiiltavat. Niitaon tosiaan kaikenlaisia nykyaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hpy, Meille nämä asennettiin ikkunoiden vaihdon yhteydessä taloyhtiön puolesta, eikä siinä ollut sen enempää valikoimista - ota tai jätä. Valkoiset ovat, mutta meidän keittöön se sopii. Niitä taitaa tosiaan olla monenlaisia - puisiakin.

   Poista
 5. Minusta kuva on upea ja vähän salaperäinenkin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.