keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Kehys

klikkaa kuva isommaksi

Olipa vaikea keksiä makrokuvattavaa kehystä, mutta ehkä tämä ohut kultakehys sileäksi hiotun sinisafiirin ympärillä kertoo sen mitä ajattelen kehyksistä. Kehys on kuin mauste: sen tehtävä on korostaa kehystettäväänsä, ei vallata itselleen liikaa huomiota. Toisaalta, joskus juuri kehykset ovat se juttu.


Makroviikot, haaste 50: Kehys

18 kommenttia:

 1. Hyvä kehys tosiaan korostaa aihetta, viemättä liikaa huomiota. Se tosiaan toteutuu tuossa sormuksessa. Joka on todella kaunis, safiiri on oma lempijalokiveni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. *itKuPiLLi*, Mieleeni tuli vielä, että oikeastaan ihmisen itselleen valitsemat ulkoiset puitteet (vaatteet, auto, asunto ym.) ovat kuin kehys, joka parhaassa tapauksessa korostaa kantajansa persoonallisuutta. Huonoimmassa tapauksessa puitteet heijastavat ulkoisen ympäristön makusuuntaa ja vaatimuksia; silloin ne on valittu vain siksi kun "kaikki muutkin ..."

   Poista
 2. Toivottavasti sormus on omasi, se on niin kaunis:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katriina, Kiitos, omani on. Tämä onkin varmaan ainoa koru, johon ihastuin ensisilmäyksellä niin kovasti, että minun oli se pakko saada ;) Sormus on myös ahkerassa käytössä, yksinkertaisena se sopii arkeenkin.

   Poista
 3. Kaunis sormus! Ne tosiaan täydentävät toisiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sirpa, Kiitos! Minuakin viehättää sormuksen yksinkertaisuus. Aikoinaan suosittu oli ns. Diana-sormus, jossa briljanttihiotttua sinisafiiria ympäröi pienet timantit. Diana-malli on kaunis, mutta aika juhlava; sileäksi hiottu sopii paremmin jokapäiväiseen käyttöön.

   Poista
 4. Hieno oivallus. Minimalistisen kaunis makro :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merike, Kiitos. Makrokokoista kehystä olikin vaikea keksiä!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Tapsu, Hihii, nimimerkeistä päätelleen kaksi kommenttia on tullut miehiltä ja molemmat kiinnittävät huomiota samaan: esineen hintaan! Naiset näkevät kauneutta, miehet hintalappuja??? Ei kai sentään ;)
   Korut kestävät koko elämän ja jäävät vielä muistoksi jälkipolville. Siihen nähden niiden hinta tulee aika pieneksi verrattuna vaikkapa elektroniikkaan, joka vanhenee käsiin ja jota ei edes kannata korjata.

   Poista
 6. Kuvasikin ovat kuin kauneimpia koruja. Kiitos myös tästä kauneuden harmoniasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lastu, Kiitos. Kiva jos kuvani miellyttävät. Sormuksen harmoniasta on kiittäminen Tarkiaisen kultasepänliikettä, jonka luomus se on. Minutkin se kyllä aikoinaan hurmasi heti ensisilmäyksellä, ehkä juuri yksinkertaisuutensa ja selkeytensä vuoksi. En yleensäkään pidä kovin prameista tai "kruusatuista" koruista.

   Poista
 7. Kehys on tarkea. Sen pitaa sopia kehystettyyn, muuten se voi pilata kokonaisuuden. Tassa pilaamisesta on haju kaukana.

  VastaaPoista
 8. Vastaukset
  1. Liplatus, Kiitos, minustakin kokonaisuus on onnistunut.

   Poista
 9. Hieman kalliimman puoleinen kehys

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ari, Tapsulle tuossa ylempänä vastasin jo samaan, miehiseen huomioon. Kalleus on suhteellista. Halpahan safiirisormus on verrattuna vaikka auton alumiinivanteisiin, jotka nekin taitavat pitkälti palvella kauneus näkökohtia. Koru vain kestää koko elämän ajan ja jää vielä perinnöksi. Aluvanteet ovat siihen mennessä loppuun käytety jo moneen kertaan ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.