maanantai 28. toukokuuta 2012

Tapiola vuonna 2012

klikkaa kuva isommaksi
Tapiola tulee olemaan keskeneräinen vielä vuosia. On hyvin vaikea kuvitella millainen siitä lopulta tulee. Jääkö puutarhakaupungin luontesta mitään jäljelle vai saadaanko tänne uusi Itä-Pasila?


Mustaa ja valkoista, haaste 119: Keskeneräinen

16 kommenttia:

 1. Ei kovin hauskan näköistä. Toivottavasti lopputulos kuitenkin ilahduttaa silmää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Famu falsetissa, Toivotaan parasta. Koskaan ei pidä tuomita mitään ennakolta ja näkemättä.

   Poista
 2. Voi olla, että puutarhat ovat muisto vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amalia, Se olisi valtava harmi. Onneksi uudisrakentaminen sentään jättää vanhan Tapiolan sydämen ennalleen.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. pappilanmummo, Metro tulee varmasti kuin tuomiopäivä - kai vuonna 2015, Mutta rakentaminen jatkuu pitkään sen jälkeen. Keskusta lienee valmis josku vuonna 2020.

   Poista
 4. Lisaa betonia joka kolkaan koko ajan.

  VastaaPoista
 5. Ihmettelen joskus miksi rakennetaan niin paljon. Meillapain ainakin on paljon vanhoja taloja tyhjillaan. Niitakin voisi korjata (tai sitten poistaa maisemista ennen uusien rakentamista=).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hpy, Tällä kiihkeällä rakentamisella saadaan rahaa metron rakentamiseen. Kaupunki siis myy rakennuslupia. Ekologisesti tietysti on järkevää, että asemien lähellä on tiivistä asumista ja paljon palveluja. Nämä uudet talot tulevat olemaan hyvin kalliita, mutta ilmeisesti myös hyvin haluttuja. Jokaisella on oma makunsa. Onneksi voimme asua hieman syrjemmässä ja paljon avarammissa maisemissa.

   Poista
 6. Ei ole Tapiola eikä lähialueet enää samaa mitä silloin kun siellä jonkin aikaa skidinä asuin...
  Olisi mukavaa nähdä vaihteeksi muunlaista rakentamista kuin YIT ja Skanska...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. BlOGitse, Kaikki tehdään nykyisin kuin samasta muotista, niin talot kuin sisustuksetkin.

   Tapiolan uutta keskustaa on vaikea edes kuvitella pilvenpiirtäjineen. Onneksi vanha osa säilyy. Mutta tuleeko tästä sillisalaatti?

   Poista
 7. Tuntuu hassulta, ettei Tapiola ole vielä valmis. Lapsuudessa asuessani Tapiolan "puutarhakaupungissa" kaikki oli niin kaunista(lapsen muisto). Muistan hyvin, kun alettiin rakentaa Heikintoria, niin kaikki olivat sitä mieltä, että Tapiolan keskusta menee pilalle. Silloin elettiin 1960-luvun lopppua. Pitkään oli rauhallista, kunnes keskustaa alettiin muokata aivan uudeksi. Tuli kauppakeskus, asuintaloja ym. Nyt on metron aika. Tapiola elää ajan hermolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iines, Tapiolassa on monta aikatasoa. Alkuperäinen puutarhakaupunki on tyylikäs idylli, mutta tietenkin maailma muuttuu ja sekä palveluja että liikenneyhteyksiä tarvitaan nyt aivan eri mitassa kuin 1950-luvulla, jolloin konsepti syntyi. 1980-luvulla tehty eteläosien uudisrakentaminen meni mielestäni täysin pieleen: kolkkoa, rumaa ja liikkeiden sulkemisen jälkeen aivan autiota. Sikäli on hyvä että se nyt suureksi osaksi puretaan ja yritetään saada tilalle jotain parempaa. Vielähän ei voi tietää, miltä lopputulos näyttää. Mutta sekaisinhan Tapiolan keskusta noin vuoteen 2020 asti. Silloin pitäisi olla valmista.

   Poista
 8. Minä muistan Tapiolan 80-luvulta, silloin tuli käytyä siellä joskus. Vaikea kuvitella, että siitä tulisi Pasilan kaltainen kivikylä.

  Hieno kuva joka tapauksessa tähän haasteeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marilla, Toivon hartaasti, että Tapiolan uudistukseen on paneuduttu kunnolla ja että kulttuurinäkökohdat saavat tarpeeksi painoarvoa talouden rinnalla. Tapiolassa on paljon enemmän pelissä kuin jonkin uuden lähiön rakentamisessa, jossa lähdetään puhtaalta pöydältä eikä olla mahdollisesti pilaamassa jotakin aikaisemmin luotua ainutlaatuista ympäristöä.

   Poista
 9. kyllä on kesken... ei huvita käydä siellä lainkaan.Enää...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.