tiistai 19. kesäkuuta 2012

Halmeen voipulla

klikkaa kuva isommaksi

Halmeen voipulla heittää minut hetkessä takaisin lapsuuteeni. Vanhempieni huvilalle Kirkkonummella ajettiin  Kauklahden läpi, jossa usein poikettiin Halmeen leipomoon. Voipullat kuuluivat vakio-ostoksiin ja silloin tällöin saatiin myös leivoksia. Isälle piti aina ottaa Aleksanterin leivos, mitä en ymmärtänyt ollenkaan. Leivoshan oli neliskanttinen, kuivahko tekele, jonka päällä oli ylimakea vaaleanpunainen sokeritahna. Oma suosikkini oli mehevä sokerikakkupötkylä, jonka toinen pää oli päällystettu suklaalla ja toinen pää kiedottu hopeapaperiin. Sisällä oli jotain ihanaa vaniljamaista täytettä. Leivoksen nimeä en enää muista.

Nyt huomasin lähikaupassa Halmeen voipullia enkä tietenkään voinut vastustaa kiusausta palata lapsuuteni kesätunnelmaan. Hauskaa, että jotkut asiat pysyvät! 

Voipullan nautin päiväkahvilla auringonpaisteessa orvokkien tuoksua nuuskutellen. Ei hullumpaa.

klikkaa kuva isommaksi

8 kommenttia:

 1. Voipulla oli niitä entisajan harvoja herkkuja ja se on säilynyt ihmeesti ihan entisellään. Näkeehän sen jo kuvastasikin, kuinka hyvää se on! Vahvan kahvin kanssa kesäpäivän paras hetki:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katriina, Ne voipullat tuntuivat lapsena paljon suuremmilta kuin nykyään. Mutta niinhän tuntuivat myös huoneetkin.

   Poista
  2. Tässä kävi nyt niin, että tämän luettuani meidän piti lähteä miehen kanssa kaupungille konditoriaan pullakahville:)

   Poista
 2. Vanhat, tutut asiat ilahduttavat.
  Antiikkikaupassa tänään muistelin tammikaapin edessä kotini isoa tammikaappia, jota ei enää ole olemassakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. arleena, Tiedän tunteen. Antiikkimessuilla on mukava kuljeskella kuin aikakoneessa, kun koko ajan voi löytää esineitä omasta ja ystävien lapsuudenkodeista. Samalla huomaa, miten sitä itsekin on jo eräänlainen muinaismuisto ja antiikkiesine ;)

   Poista
 3. Mistä kaupasta löysit Halmeen voipullia? Itse Halmeen leipomo ja kahvila ovat nykyisestä asuinpaikastani hieman kaukana. eivät saavuttamattomissa, mutta kaukana.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.