maanantai 15. lokakuuta 2012

Keltainen uni


klikkaa kuva isommaksi


Kuvankäsittelyn opiskelu photoshopilla tuntuu ikuisuusprojektilta. Vähä vähältä olen opetellut ensin raakakuvien säätämistä ja edelleen erilaisia temppuja, jotka muistuttavat jotenkin pimiötyöskentelyä tai suodatinten käyttöä (gradientit ja maskit). Varsinainen kuvamanipulointi on ollut minulle vierasta, enkä luultavasti koskaan siihen oikein innostukaan.

Sen verran on osaamattomuuteni kuitenkin harmittanut, että päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja kokeilla edes vähän. Otin käsittelyyn kuvan tulppaaneista ja toisen orkideasta ja katsoin, miten saan jalostettua tulppaanille kämmekän sydämen. 

Lopputulos on surrealistisuudessaan mitä on, mutta onhan tämä leikkiminen ihan älyttömän hauskaa!

8 kommenttia:

 1. "leikkiminen ihan älyttömän hauskaa!" Pakko oli tarttua tuohon viimeiseen lauseeseen. Itsellä ihan sama, en osaa ja en tiedä mutta kivaa on ja se on pääasia. Suurin osa kuvista päätyy roskakoriin, mutta joka kerta oppii jotain uutta ja kokemuksia karttuu. Mikäs sen mukavampaa kun sadepäivänä leikkiä kuvien kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harry Kalenius, Jos kaiken osaisi ja kaiken tietäisi, niin kamalaahan se olisi. Sitten olisikin jo kypsä hautaan ;)

   Poista
 2. Hyvinhän tuo leikkiminen sujui! Mulla ei ole photoshoppia vain gimp, ja tuntuu, että en opi millään tuota kuvan siirtoa toisen päälle niin, että reunat katoavaisivat...huh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirpa, Gimpiä en tunne, mutta photoshopissa reunoja saa häviämään kun käyttää tasomaskia, jonka alta voi ottaa alempaa kuvaa näkyviin valikoidusti.

   Poista
  2. Kiitos Ina!!! Taisin tajuta, sain kuvan siirrettyä ja reunat katoamaan...hih.
   Nyt vain harjoitusta, että suhteetkin olisivat kohillaan:)

   Poista
 3. Hauskaa se on, ja tulos on miellyttava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hpy, Leikkiminen on vanhuksen työtä! Pitää mielen virkeänä.

   Poista
 4. Monesti olen yrittänyt kuvanmuokkausta, mutta siihen se jää, kun en vain osaa. Oli gimp ja photoshop koneella, mutta harmissani poistin.
  Sinun orkidean sydämen siirto tulppaanille on todella hieno.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.