perjantai 28. joulukuuta 2012

David Nicholls: One day


Kahden ihmisen elämää tarkastellaan  heinäkuun 15. päivänä kahdenkymmenen vuoden ajan. Emma ja Dexter ovat ystäviä, ehkä enemmänkin kuin ystäviä. Ainakin Emma alitajuisesti toivoo alusta asti syvempää suhdetta Dexteriin, Dexteriltä vie vähän kauemmin oivaltaa tämän ihmissuhteen erityinen laatu. Dexter on komea ja suosittu, ja aikamoinen paskiainen; vain mieskirjailija on voinut sukeltaa näin syvälle miesnarsistin sieluun. Ennen loppua kirja saa aika yllättävän käänteen, jota ei ole syytä tässä paljastaa ettei lukukokemus menisi pilalle, jos vaikka joku aikoisi tämän lukea.Big, absorbing, smart”, ” Incredibly moving” ja ”A Wonderful, wonderful book” – näin kirjaa luonnehditaan sen kannessa.  Eikä se ihan hullumpi olekaan.4 kommenttia:

 1. Hmm, ei hullumpi, jos ei kovin hyväkään. Elokuva oli suorastaan köyhä, näin siis vain minun mielestäni. Nämä mieltymykset ovat hämmästyttävän erilaisiaa, sitä jaksan ihmetellä. Meillä töissä yksi tykkää kovasti Pirjo Hassisen kirjoista ja me muut emme pääse pariakymmnetä sivua pitemmälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katriina, Kirjamaku ei tosiaan aina käy yksiin. Olen yrittämällä yrittänyt lukea Rosa Liksomin Hytti nr 6:ta enkä kerta kaikkian pysty siihen. Se on minulle ylitsepääsemättömän vastenmielinen ja pitkästyttävä. Kuitenkin minua 12 vuotta vanhempi sisareni piti siitä aivan valtavasti! Hänestä se oli hauska!!

   One Day kuuluu sarjaan: "koha häness on" - eli tulipahan luettua, ei siitä sen enempää.

   Poista
 2. Minulta One Day jäi kesken, en ilmeisesti päässyt siihen kohtaan, jossa tapahtuu mainitsemasi käänne. Dexter kertakaikkiaan ärsytti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, Dexter oli niin uskomattoman karmea, että minun piti kesken lukemisen ihan tarkistaa kirjailijan sukupuoli. Kun selvisi, että kirjoittaja on mies, niin ajattelin, että tässäpä päsee siis kurkistamaan miehiseen psyykeen tasolla, jota naisen on mahdoton ymmärtää.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.