keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Puuron ainekset


klikkaa kuva isommaksi

 Kaurahiutaleita ensin aukolla f/40 ja vertailun vuoksi vähän pienemmällä syvyysterävyydellä eli

klikkaa kuva isommaksi
 aukolla f/20.

klikkaa kuva isommaksi
Nämä ovat Myllyn Paras -hiutaleita, joita ostin nyt ensimmästä kertaa. Tähän asti olen ollut täysin uskollinen Eloveenalle. Jossain television sokkokokeessa Myllyn Paras sai ylivoimaisesti parhaat arvostelut, joten pitäähän tätä nyt kokeilla. Vielä en ole ehtinyt koemaistaa näistä keitettyä puuroa. 

Saapa nähdä pääseekö Eloveena takaisin ostoslistalleni vai häviääkö se Myllyn Parhaalle. Tärkeintä puuron keitossa kuitenkin kai on oikea hiutaleiden ja suolan määrä ja se, että hiutaleet laitetaan veteen ennen kuin se ehtii kiehua. Muuten puurosta ei tule samettisen pehmeää vaan kovempaa ja kokkareista.Makroviikot, haaste 88: Hiutale

10 kommenttia:

 1. Kiva ja havainnollinen kuvasarja :)

  VastaaPoista
 2. :D Kylläpäs meillä on samat aatokset.

  VastaaPoista
 3. Myllyn Paras-hiutalepussi ostettiin meille myös, Eloveenaa oli käytetty aikaisemmin jonkin aikaa. Samaa testiä minäkin katselin ja kyllä täytyy myöntää, että pidän Myllyn paras-hiutaleista enemmän. Siinä pussin takana on (tai ainakin oli ennen) hyvä omenakaurapaistoksen ohje. Olen sen mukaan tehnyt aina ko paistoksen.

  VastaaPoista
 4. kaurahiutaleitahan tosiaan voi käyttää paistoksiinkin ei vain puuroon tai leipään.

  VastaaPoista
 5. Myllyn Paras on paras kaurahiutale, puuro syntyy siitä kaikkein maittavin.
  Elovenaa ja muita pienempiä kaurahiutaleita käytän aina marjapiirakan pohjataikinassa korvaamaan osaa vehnäjauhosta. Ja maistuvat.
  Kesällä joka aamu mökillä keitän puuhellalla lapsenlapsille kaurapuuroa, isoista hiutaleista ja hauduttamalla. Tervellistä marjojen kera.
  Kiva postaus sinulta, kiitos.

  VastaaPoista
 6. Minulta löytyy Elovenaa, mutta ... sitä keitetään vaan mummunkullalle <3 Itse en oikein välitä kaurapuurosta!

  VastaaPoista
 7. Kaurahiutaleet käyvät leipomuksiinkin, kauraleipää, piparia, niissä tykkään karheammasta. Joku toi jopa Suomesta tuliaisina. Meillä kiehahtaa irlantilainen kaura, kolmessa minuutissa, kuka sitä jakssa kauemmin edes odottaa! Valokuvakokeilusi on kiva, kun kyseessä on näin paljon samanlaista niin tuö kapeampi kohdistus on mielestäni parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kaari3, Minäkin pidän kapeammasta syvyysterävyydestä. Isolla aukolla saa usein oleellisen paremmin kuvassa esille, kun sivuseikat jäävät utuisiksi.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.