tiistai 19. helmikuuta 2013

Juoma


klikkaa kuva isommaksi
Juomana maito taitaa olla suomalainen ilmiö. Muualla maailmassa maitoa kai harvemmin juomalla juodaan, varsinkaan ruokajuomana. Itsekään en juuri käytä maitoa ruokajuomana, mutta joskus voileivän kanssa kylmä maito kyllä maistuu. Ja laskiaispullien (mantelimassatäytteellä, ehdottomasti) kanssa kuuma maito kuuluu tietenkin asiaan. Myslin ja puuron kaverina maito myös on korvaamaton.

Maidosta saa monenlaista hyvää, terveellistäkin. Terveysväittämillä myytäviä, maitohappobakteereilla hapatettuja tuotteita on olemassa pilvin pimein, vähän vaivaan kuin vaivaan. Activia auttaa ummetukseen ja erisortin gefilukset tai acidofilukset tai L. casei-pöpöt lisäävät vastustuskykyä. Kuinka hyvin tutkittuja ja paikkansapitäviä nämä väittämät ovat, siitä minulla ei ole aavistustakaan. Mutta eivät ne varmaankaan haitallisiakaan ole. Hyviä ne ainakin enimmäkseen maultaan ovat. Ja placebo-efekti toimii joka tapauksessa, kunhan pontevasti jaksaa uskoa mainoksiin. Makunsa puolesta oma suosikkini on Valion bulgarialainen luonnon jogurtti: melko rasvaista mutta erittäin hyvää!

Kirjainhaaste 20: Loppukirjaimet: MA

8 kommenttia:

 1. Minustakin maito maistuu voileivän kanssa. Viime aikoina olen alkanut tehdä maidosta ja pakastemarjoista kylmän pirtelön. Se pitää ihmeesti nälkää.

  VastaaPoista
 2. Mukava vastaus. Maito on hyvä juoMA.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. RaijaAnnikki, Kiitos, maidosta saa monenlaista hyvää.

   Poista
 3. Ihanaa, kun nykyään saa laktoositonta maitojuomaa - kymmeniä vuosia olinkin ilman maitoa...
  toki en minäkään sitä käytä kuin normaalisti puuron päällä ja joissakin ruoissa kuten pullassa toisinaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pappilanmummo, Laktoositon on myös siksi hyvä, että se säilyy pitempään kuin tavallinen maito. Minusta laktoositon myös maistuu paremmalta, jotenkin raikkaammalta.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.