keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Piikitystä


klikkaa kuva isommaksi
Lääkepiikit eivät ole kivoja, mutta kaikkein keljuimpia ovat ne verbaaliset piikit, joilla omahyväiset ihmiset toisinaan lähimmäisiään pistelevät.

"Varovasti lapsikulta poimi elon ruusuja; 
kauneimmankin ruusun alla piilee piikki pistävä"

... näinhän värssykirjoihin kirjoitettiin kauniin kiiltokuvan viereen valmistavassa koulussa, joskus hamassa lapsuudessani. 

Enää en muista, mitä lapsi tuosta symboliikasta ymmärsi, mutta olisiko edes ollut tarpeen opettaa lasta noin kyyniseksi. Vai pitääkö ihmisen pienestä pitäen ymmärtää, ettei ilmaisia lounaita ole ja että jos joku asia näyttää liian hyvältä ollakseen totta, niin ei se totta olekaan. Ehkä juuri tästä syystä meidän suomalaisten on niin vaikea ottaa iloisesti vastaan edes kohteliaisuuksia. Mietimme mikä piikki tuohonkin on piilotettuna, jos hattua kehutaan, mietimme onko takissa joku vika ;) No, ehkei sentään.

Haluaisin yhä edelleen uskoa keijukaisiin ja hyvään haltiattareen. Suojelusenkeli ainakin on olemassa, siitä olen ihan varma - joskus se vain on lomalla ja vetää lonkkaa jossain kaukaisissa maisemissa.


Makroviikot, haaste 105: Piikki

32 kommenttia:

 1. Tässäpä on tosi terävä piikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvittelija, tässä kohtaa terävyys on hyväksi. Tylsältä piikillä olisi vielä ikävämpi pitkittää lääkettä.

   Poista
 2. Hui, täällä vasta on oikea piikki!

  VastaaPoista
 3. Hauska ja myös vakava aihe mietittäväksi tuli tässä lääkepiikin myötä. Olisipa tähän suomalaisten luonteeseenkin jokin piikki olemassa, jolla sitä saisi vähän positiivisemmaksi ja toisia arvostavammaksi.

  VastaaPoista
 4. Inhoaa tuollaisia piikkejä :)

  VastaaPoista
 5. Piikittely ei ole kivaa...missään muodossa.

  VastaaPoista
 6. Olet aivan oikeassa suomalaisten ja kohteliaisuuksien suhteesta. Joko siita etsitaan sita pahaa, tai sitten siihen uskotaan aivan sataprosenttisesti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hpy, niinpä niin, joko ollaan kyynisen epäluuloisista tai sitten naiiveja tosikoita.

   Poista
 7. Toiset piikit ovat hyvästä ja toiset pahasta! Kyllä meillä ihmisillä on vielä paljon peiliin katsottavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. marjukka, keljuinta on sellaisten piikkiin pistely jota vastaanottaja ei itse edes tajua mutta jonka muut läsnäolijat huomaavat

   Poista
 8. Oho, nyt onkin kuvassa piikki, joka pistää mutta auttaa.
  Hieno kuva viisaan tekstin kera.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Uuna, kiitos! Äskeisen yritys piti poistaa, kun tekstinkäsittely kirjoitti ihan omiaan :(

   Poista
 9. Piikit eivät ole ollenkaan mukavia pistettäessä, mutta saatu apu on tarpeen.

  VastaaPoista
 10. Tärkeää mietittävää. Kai viisainta yrittää löytää jonkinlainen keskitie. Vielä viisaampaa ehkä on luottaa vaistoon, joka, jos se on vapaa, ohjaa usein hämmästyttävän tarkasti. Vaiston vapaus taas on luullakseni sitä, ettei siihen vaikuteta tarkoitushakuisesti. Täydellisen vapaata vaistoa tuskin on olemassakaan, siksi petymme usein myös vaiston ohjaamina. Uskon kuitenkin, että on parempi ajoittain pettyä kuin suojautua kyynisyyden taa.
  Teräviä piikkejä salakavalasti jakelevalle tekee varmaan hyvää saada suora kysymys: - Tarkoitiko ehkä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, vaisto, intuitio tai mahatuntuma ohjaa usein oikeaan. Viisaus vs. älykkyys: viisas ei joudu tilanteeseen jonka älykäs pystyy ratkaisemaan.

   Poista
 11. Tärkeää mietittävää. Kai viisainta yrittää löytää jonkinlainen keskitie. Vielä viisaampaa ehkä on luottaa vaistoon, joka, jos se on vapaa, ohjaa usein hämmästyttävän tarkasti. Vaiston vapaus taas on luullakseni sitä, ettei siihen vaikuteta tarkoitushakuisesti. Täydellisen vapaata vaistoa tuskin on olemassakaan, siksi petymme usein myös vaiston ohjaamina. Uskon kuitenkin, että on parempi ajoittain pettyä kuin suojautua kyynisyyden taa.
  Teräviä piikkejä salakavalasti jakelevalle tekee varmaan hyvää saada suora kysymys: - Tarkoitiko ehkä..

  VastaaPoista
 12. Lääkepiikki satuu vain hetken, sanalliset voivat satuttaa hyvinkin kauan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millin, Joskus sanallinen piikki voi jäädä vaivamaan lopuksi ikää. Varsinkin lapselle kohdistetut tölväisyt voivat saada aikaan syvät haavat. Vanhemmiten nahka onneksi vähän parkkiintuu.

   Poista
 13. Oikeassapa olette. Sain tässä juuri sanallisen piikin, kun iloisena kerroin poikani valmistumisesta. Ehkä toiset tahtoo masentaa? Vai otinko liian herkästi? Tuskin. Ei se kuitenkaan iloani pilaa, enempi ihmetyttää, mutta olenpahan toiste hiljaa. Kai semmoisella joka näitä jakelee, on itsellä huono olo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. majava, Mitä mitä? Tosi törkeää! Viimeisessä lauseessa osut kyllä oikeaan.

   Poista
 14. Huh! Mulla oikein lihakset jännittyi, kun kuvan näin. (Odotin kai ruusupensasta?) Tärkeä on tämä piikki, jopa elintärkeä. Pysäyttävä kuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiikerimaa, Tällaisen joudun mieheni nahkaan pistämään joka toinen päivä. Näyttää julmalta, mutta ei kuulemma satu!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.