sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Saska Saarikoski (toim.): Sanojen alamainen


Saska Saarikosken kirja isästään Pentti Saarikoskesta, jota lukiessa voi vain ihailla, miten verbaalinen lahjakkuus on periytynyt isältä pojalle.

Kirja on rakennettu Pentti Saarikosken sitaateista aihepiireittäin siten, että Saska Saarikoski on alustanut kutakin lukua omalla näkemyksellään. Saska Saarikosken kolumnit Helsingin Sanomissa ovat aina olleet minulle mieluista luettavaa eikä tämä kirja tee poikkeusta.

Kirja tuo esiin Pentti Saarikosken runoilijana, kansallisena nerona ja originellina taiteilijana, mutta myös alkoholistina, narsistina ja ihmissuhteissaan kompleksisena ihmisenä.

Tykkäsin kovasti.

3 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvin mielenkiintoiselta, pitää lukea. Pidän itse myös kovasti Saska Saarikosken kirjoituksista, viimeksi kolumni 8.5. ¨Pahaan poikaan ei tahra tartu¨ piti leikata talteen, jotta voi lueskella myöhemminkin. Osaa pilkata tekopyhiä moralisteja osuvasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. majava, SS:llä on paitsi sana hallussaann myös terävä näkökulma asioihin ja mainio huumori.

   Poista
  2. majava, ai niin vielä: kirja on minulla kirjastosta lainassa 17.5 asti. Voin lainata sen sinulle tai voit lukaista sen keskiviikkona täällä. Se on aika pieni kirja.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.