sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Digiboxi hukkasi tekstitykset


En millään meinaa pysyä mukana tässä ajassa. En nimittäin opi ikinä sitä, että aina pitää ostaa uudestaan ja uudestaan samaa asiaa, jotta edes entiset mukavuudet säilyvät. Mieluummin ostan uutta saadakseni jotain uutta hohtoa elämääni.

Nyt nimittäin televisiosta hävisivät tekstitykset. Googlaamalla selvisi, että vika on digiboxin ohjelmassa. Harmi vain, että omaa digiboxiani ei enää voi päivittää, viimeinen päivitys on vuodelta 2005. Itse asiassa koko digiboxi taitaa olla vuodelta 2002, mutta kun se vielä pari viikkoa sitten toimi ihan moitteettomasti ja vieläkin näyttää joidenkin ohjelmien tekstitykset, niin minua tämmöinen temppuilu harmittaa.

Turhaan yritin kiertää ongelmaa asentamalla Soneran lähettämän viihdepaketin digiboxin televisioon ja siihen sopivat reitittimet laajakaistan modeemiin, joka sijaitsee asuntoni toisessa päässä, televisiosta monen betoniseinän erottamana. Reitittimet eivät saa yhteyttä toisiinsa. Samassa huoneessa yhteys niiden välille syntyy, mutta ei työhuoneesta televisiohuoneeseen. Grrr....

Nyt olen googlannut ja vertaillut erilaisia televisioita ja digiboxeja; televisioni on niinikään vuodelta 2002 ja sellaista pitkäpeppuista mallia. Rumahan se on, mutta siinä on hyvä kuva ja varsinkin aika hyvä ääni; pelkään nimittäin että taulutelevision kaveriksi pitää hankkia lisäkaiuttimet. 

Minusta on ihan kummallista, että televisio pitää uusia jo 12 vuoden jälkeen, kun entinen pesukoneemme palveli liki neljäkymmentä vuotta ja siitä suuren osan mökin alla käytännöllisesti katsoen ulkotilassa. Täytyy kai lähteä huomenna Mustaan Pörssiin...

4 kommenttia:

 1. Mä en tajua näitä digiboxeja käytännössä ollenkaan, enkä nykyistä telkkariakaan. Onneksi kaukosäädintä osaan sen verran käyttää, että kanavat vaihtuu ja koska talletava tuo box, osaan sen tallennuksenkin tehdä. Vaan meillä onko joku virransäästösysteemi, että meinaa ittensä aparaatti sulkea muutaman kerran illassa kun katsellaan. Eikä kukaan osaa sitä poistaa. Pitää ehtiä painaa jotain näppäintä, ettei sulje...aina en ehdi.Tosiaan pitää olla vielä kolme kaiutintakin ja välillä ne ottaa häiriötä jostain...ja sitten taas säädellään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tillariina K., Tämä tekstitysongelma on ihan mystinen: kaikkien muiden kanavien tekstit näkyy, mutta ei yle-ykkösen!

   Voisiko tuo teidän ongelma johtua jostain vahingossa päälle tulleesta ajastinasetuksesta? Tosin oma radioni on sellainen että se käynnistyy välillä omia aikojaan ja kun käyn sammuttamassa niin hetken päästä se taas käynnistyy... En tiedä saako se signaalin jostain naapurin verkosta.
   Tunnen itseni niin uunoksi näissä digiasioissa, vaikka yleensä en tekniikkaa pelkää.

   Poista
 2. Ditto! Luulen, että nykyajan koneet on vartavasten rakennettu määrätyn ajan kestäviksi. Tulet kyllä huomaamaan eron vanhan ja uudenTV:n välillä. Ja nauttimaan siitä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.