maanantai 24. helmikuuta 2014

Selitys löytyi ...

... sille, miksi tekstitys katosi Ylen ohjelmista. 

Soitto Ylen tekniseen palveluun selvitti, että Yle on viime viikolla, yleisön pyynnöstä muuttanut tekstityksensä fonttikoon isommaksi. Samalla kävi sitten niin, että eräät vanhemman malliset digisovittimet eivät tätä uutta koodia pysty käsittelemään ja niinpä teksti ei näillä vekottimilla enää näy. 

Olisi tietysti kiva, jos Yle informoisi asiakkaitaan asiasta, niin että nämä ymmärtäisivät, että vika on heidän sinänsä ehjässä laitteessaan, ei Ylen lähetyksessä. Tai siis juuri Ylen lähetyksessähän vika on kun ovat menneet koodiaan peukaloimaan. Hmmm...

No, joka tapauksessa kun nyt olen saanut itseni tämän asian tiimoilta liikkeelle, niin päätin saman tien uusia koko ketjun vastaanottimesta äänentoistoon ja tallennukseen. Kävin ostamassa tv:n, kaiuttimet ja tallentavan boxin.  Harmikseni kuulin myyjältä, että vanhaan boxiin tallentamiani ohjelmia en voi siirtää uuteen boxiin. Sääli, siellä kun on muutamia lempparileffojani. 

Pitääkö nyt sitten säilyttää vanha boxi ja nostalgian iskiessä vaihtaa se uuden tilalle vanhojen leffojen katsomisen ajaksi... No, onneksi Yle tuntuu pyörittävän samaa repertuaaria aina uudelleen ja uudelleen: siis Vertigoa, Casa Blancaa, Komissario Palmuja ym.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.