lauantai 26. heinäkuuta 2014

Kamarimusiikkia Kuhmossaklikkaa kuva isommaksi
Ensimmäistä kertaa osallistuin Kuhmon kamarimusiikijuhlille ja oli hieno kokemus. Musiikkia tarjolla aamusta iltaan, jos vain vastaanottokykyä riittää. Osallistuin viikon aikana kymmeneen konserttiin, enempään ei ollut rahkeita. Mielenkiintoista oli: teoksia oli laidasta laitaan: tuttua, korvia ja sielua hivelevää Schubertia ja toisessa päässä Kim Borgin sävellys joka oli omaan vaatimattomaan musiikilliseen sivistykseeni aivan liian vaativaa: en oikein pääse mukaan, jos en saa löydä sävelkulkua, rytmiä enkä harmoniaa. Mutta antoisaa onkin, kun pitää/saa kuunnella jotakin oman mukavuusalueen ulkopuolella. Tietääpä sitten, miten paljon on sellaista mitä ei ymmärrä ;)

Tapahtumapaikka on kaukana kaikesta, toisin sanoen pääkaupungista, ja varsin kauniilla paikalla onkin:

klikkaa kuva isommaksi
Lähellä on Pajakkakoski

klikkaa kuva isommaksi
suvantoineen:

klikkaa kuva isommaksi
Kamarimusiikijuhlien keskuksessa pidetään aamuluennot ja tarjoillaan kevyt soppalounas. Illalla halukkaille on tarjolla gourmetruokaa ja palan painikkeeksi Juha Berglundin viinejä.

klikkaa kuva isommaksi
   Miten tänne pääsee? Lentämällä Kajaaniin ja matkaamalla sieltä taksilla yli sata kilometriä tai autolla ajamalla. Matkaa taitaa tulla jotain 6-7sataa kilometriä Helsingistä, mutta mökkireissuun yhdistettynä matka ei tuntunut pahalta. 
   Miten täällä majoitutaan? Hotellejakin on tarjolla, mutta paikalliset asukkaat vuokraavat talojaan ja auntojaan musiikkivieraille. Meitä onnisti hyvin, upean puutarhan ympäröimä omakotitalo sijaitsi noin kilometrin päässä konserttipaikoista.

klikkaa kuva isommaksi
Kuhmosta matka jatkui takaisin mökille Savonlinnaan (o.s. Punkaharjulle) hellettä pitämään. Musiikilliseen vauhtiin päästyäni osallistuin vielä oopperajuhlillekin, jossa käytiin tyttöporukalla katsomassa Carmenia.


3 kommenttia:

 1. Kiitos Ina! Eikö olekin Lentua-sali kaunis! Nyt on varmaan puu jo vähän tummunut siellä, mutta alkuun se oli hyvin vaalea.

  Minä olin mukana festareilla parinkymmenen vuoden ajan Kuhmossa asuessamme. Mies oli myös muusikkojen autokuskina, ja me vuokrasimme yhtä huonetta isosta omakotitalostamme, bed and breakfast -tyyliin.

  Tämä tapahtuma on hieno näyte talkootyöstä ja tinkimättömyydestä. Kaupallisuus ei ole päässyt pilaamaan itse asiaa.

  Entä kävitkö seuraamassa Elävien Runoilijoiden Klubin runoiltoja? Ja elokuviakin siellä taisi olla tänä vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, Kiitos kommentistasi! Kyllä vain, hieno on Lentua-sali. Runoilijoiden iltaan en osallistunut, enkä elokuviin. Ensikertalaiselle ohjelmaa ja valinnan varaa tuntui olevan loputtomasti ;)

   Poista
 2. Kulttuuria oikein sylintäydeltä. Hienoa! Vaan pitkälle täytyy matkustaa ja kokemuksesta tulee arvokas, sanan moninaisessa merkityksessä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.