keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Töpönarttu ....

....  on nyt sitten omani! Sovimme asiasta kasvattajan kanssa juuri äsken.Kuvia löytyy edellisestä postauksestani.

13 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon Ellin tuleminen! Jään odottamaan ensitapaamista!

  VastaaPoista
 2. Suloinen Elli saa katsojan hymyilemään täällä ruudun takana, saatikka luonasi ihan livenä. Uskon, että on oikea ilontuoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Simpukka, Minäkin täällä vain katselen noita kuvia ja huokailen ;)

   Poista
 3. Onneksi olkoon! Onpas suloinen ja terhakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta Mentula, Kyllä vain, vaikuttaa ihan unelmapennulta!

   Poista
 4. Ina, saako udella, mitkä olivat toiveesi koiran suhteen eli miksi kasvattaja valitsi juuri tämän pennun sinulle? Voit ignoroida uteluni, enkä pahastu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jutta, Toiveenani on ihan vain kotikoira eläkeläisen kaveriksi, rauhallinen ja ilman paimennusvaistoa, joka voimakkaana voi göötillä olla hankalasti poisopetettavissa.

   Tässä kasvattajan luonnehdinta töpöstä:
   "Töpö narttu, tämä on selvästi muita narttuja kiltimpi, vietittömämpi ja käyttää hampaita paljon vähemmän kuin muut nartut. Iloinen tyttö. Rakenteeltaan oikein kivan näköinen."

   Pennun emä on juuri tällainen, isä ja isänäiti puolestaan aika kuumia ja vahvalla paimennusvietillä varustettua. Elli on ainoa joka poikkeaa muusta pentueesta tässä suhteessa. Siis sen verran kun nyt kuusiviikkoisista näkyy. Juttelin tänään pitkään kasvattajan kanssa ja töpö vaikuttaa oikealta pennulta minulle. Vaikka onkin kiltti, töpö on silti vilkas, iloinen ja leikkii paljon. Eläinlääkärin mukaan töpöllä on erittäin hyvä selän rakenne, mikä myös on pitkäselkäisella rodulla hyvä asia.

   Koska en aio koirani kanssa kilpailla, on hyvä että se ei ole kovin päämäärätietoinen ja temperamentiltaan kuuma. Ja varsinkin kun se ei pääse omimpaan tehtäväänsä eli paimentamaan, on hyvä että sillä ei ole hinkua ajaa ketään takaa ja purra nilkkoihin. Isoäitinsä kuulemma kävi auton pyörienkin kimppuun ennenkuin tapa saatiin koulutettua pois.

   Poista
  2. Kuulostaa hyvältä! Kiitos infosta.

   Poista
 5. Hei! Onnea pennun tuloon ja paljon iloisia hetkiä uuden ystävän kanssa! :)

  VastaaPoista
 6. Miten ihanaa! Tämä töpö tuntuu oikein hyvältä koiralta sinulle. Mitä olen gööttinarttuihin tutustunut, on osa voimakasluonteisia siten että tarvitsevat voimakasta johtajaa, vaikka kyllä ovat aivan ystävällisiä: toinen puoli taas hyvin sosiaalisia ja ¨kaikkien kavereita¨. Jälkimmäisen ohjaaminen on varmaan vähän helpompaa, vaikka sinä kokemuksesi ja suuren asiaan paneutumisesi takia kyllä käyt hyvin molemmille !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. majava, Töpö tuntuu tulevan äitiinsä, kun taas muut pennut ilmeisesti enmmän isänsä sukuun. Töpö on juuri sellainen kuin olen toivonut; minusta on kiva jos koiran kanssa ei tarvitse olla kovin tiukkana. Kovempi koira saisi hellästä luonteestani helposti itselleen palvelijan ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.