lauantai 29. marraskuuta 2014

Eben Alexander: Totuus taivaasta
Kuulin tästä kuolemanrajakokemuksesta kertovasta kirjasta tuttavaltani ja kiinnostuttuani tilasin sen lainaksi HelMetistä saman tien. Kyseessä on Harvardin käynyt neurokirurgi, joka sairastui harvinaiseen E. coli-bakteeriperäiseen aivokalvontulehdukseen ja vajosi syvään koomaan seitsemäksi päiväksi. Tutkimusten perusteella hänen kaikki korkeammat aivotoimintansa olivat poissa pelistä, ja hänen henkiin jäämisensä todennäköisyys oli muutaman prosentin luokkaa. Kirja kertoo siitä, mitä hän tuona aikana koki.

Minuun kirja teki suuren vaikutuksen; vaikka minulla ei ole minkäänlaista kokemusta asiasta, tuntuivat hänen kuvauksensa sopivan omaan ajatusmaailmaani. Kirja palautti mieleeni aikaisemmin lukemani Eckhart Tollen teoksen Läsnäolon voima. Alexanderin kokemus ikäänkuin osoittaa oikeaksi Tollen esittämän ajatusmallin, M.O.T: Jumala on jokaisessa ihmisessä; vain mielen luoma ego on asian oivaltamisen esteenä. Mitä voimakkaampi ego on, sitä kauempana ihminen on todellisesta luonnostaan.

Tekijä on koonnut joidenkin kappaleiden alkuun viisaiden miesten ajatuksia.Muutamat niistä jäivät minulle erityisesti mieleeni: 
 
On kaksi tapaa tulla huijatuksi. Toinen on uskoa johonkin, mikä ei ole totta; toinen on olla uskomatta siihen, mikä on totta. / Sören Kirkegaard (1813-1855)

On vain kaksi tapaa elää: joko niin, että mikään ei ole ihmeellistä, tai niin, että kaikki on ihmeellistä. / Albert Einstein (1879-1955)

Minun on oltava halukas luopumaan siitä, mitä olen, tullakseni siksi, mitä haluan olla. Albert Einstein (1879-1955)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.