perjantai 6. helmikuuta 2015

Onnellinen väsynyt

klikkaa kuva isommaksi
Elli pääsi elämänsä toisen kerran koirien rantaan. Jäälle ei ole menemistä, se ei kestä, eikä sinne onneksi ainakaan koirarannasta nyt pääsisikään. Jäälautat ja sohjo liikkuvat sinne tänne ja edestakaisin sulassa rantavedessä.

Vapaana en uskalla Elliä pitää, niin utelias, rohkea ja vikkelä hän matalista tassuistaan huolimatta on. Sen sijaan 10 metrin lieka antaa pennulle illuusion vapaudesta ja sen avulla on hyvä treenata vapaana seuraamista ja luoksetuloa, mikä onnistuu hyvin, kun taas lyhyessä hihnassa siitä ei tule juuri mitään.

Puolentoista tunnin ulkoilun jälkeen Elliä nukutti armottomasti, mutta vielä piti illalla lähteä Mustiin ja Mirriin pentutreffeille. Kavereiksi ilmaantui Parson Jack Russel -terrieripoika, 5 kk, joka kaiken aikaa yritti astua Elliä niin ettei leikkimisestä oikein tullut mitään. Onneksi seuraan liittyi nelikuinen Cockeri jonka kanssa leikki sujui hyvin, joskin Elli paljon pienempänä sai olla altavastaajana. 

Kotikentällä niin rohkea ja tomera Elli näytti nyt vähän aremman ja ujomman puolen itsestään.


klikkaa kuva isommaksi

6 kommenttia:

 1. Kylläpä Ellillä on ollutkin toimelias ja vilkas päivä. Hyvin näyttää rentoutuminen kaiken koetun jälkeen onnistuvan.
  Hyvä idea tuo pitkä hihna tottelevaisuuskoulutuksessa. Aikoinaan omaa samojediamme yritimme opettaa ilman hihnaa. Se ymmärsi kyllä mistä on kyse, tottelikin välillä kun halusi miellyttää, mutta aika useasti yritti lähteä omille teilleen. Vieläkin ikävä vihlaisee kun muistelen iloista valkoturkkiamme, joka eli kansamme yli 13 vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Simpukka, pitkä lieka on tosi hyvä luoksetuloharjoittelussa. Kun odotan, että Elli ottaa katsekontaktin ennenkuin kutsun, niin onnistuuhyvin. Jos taas Elli on keskittynyt johonkin omaan juttuunsa, niin ei kuule eikä näe mitään.

   Uudesta pennusta huolimatta entiset koiraystävät asustavat ikuisesti sydämessämme ja hyvä niin.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Anja, onnellinen koira levittää onnea ympärilleenkin :-)

   Poista
 3. Elli on fiksu kun ei lähde itseään painavampien ja isompien kanssa painimaan ja leikkimään tosissaan, kun ne ovat pentujakin ja voivat olla rajuja. Olen huomannut Sulossa saman varovaisuuden, jos ei toista tunne. Maltti on silloin valttia !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. majava, vähitellen Elli oppii painumaan maahan toisen koiran edessä. Toiset pennut opettavat tätä taitoa paremmin kuin aikuiset koirat, jotka joko antavat pennun pomppia tai sitten lähtevät herhiläistä karkuun. Labbisten kanssa Ellille on tullut vähän liian suuret luulot itsestään ;) Sunnuntaina seurustelu Vennyn ja Paminan kanssa sujui jo mallikkaasti, kun Elli osasi vähän hillitä itseään.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.