perjantai 6. helmikuuta 2015

Tasapainoilua ruoka-aineiden ja veren sokerin kanssa

Sanotaan, että mikään ruoka-aine sinänsä ei ole hyvä tai huono, vaan että kokonaisuus ratkaisee.Tein pienen eksperimentin ja totta se on.

Tavallisesti syön aamupalana sekoituksen mysliä, pellavansiemeniä, kauraleseitä, mustikoita, päkhkinöitä ja hunajaa. Lisäksi tomaattimehua ja teetä. Veren sokeripitoisuus vaihtelee tämän jälkeen kahden tunnin viiveellä välillä 9,3-3,2. Vähitellen se sitten nousee vähän yli neljään.

Kun lisäsin samaan aamupalaan yhden kananmunan, veren sokerin vaihteluväli kapeni selvästi ja oli nyt 7,0-4,3. Ensimmäinen mittaus oli jälkimmäisellä kerralla tosin puoli tuntia myöhemmin kuin ensimmäisellä kerralla, joten sokeri on voinut olla aluksi korkeampi. Minua ei huoletakaan se huippuarvo, vaan pikemminkin liian matalaksi vajoava pitoisuus.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.