lauantai 3. lokakuuta 2015

Syömälakossa

En osannut kuvitellakaan, että koirani seuraa uutisia niin tarkkaan ja että hän on poliittisesti niin valveutunut.

Tuskin oli lehdistä saatu lukea, että Irakin pakolaiset ovat valittaneet huonosta ruuasta ja uhanneet mennä syömälakkoon, kun täältä jo tuli myötätuntoa;  myös Elli lakkasi syömästä ruokaansa. Tönii vain kuppiaan kuonollaan ja yrittää piilottaa mielestään pahan ruuan maton alle.

Koulutusnameina on parempia herkkupaloja ja ne kyllä kelpaavat. Yhden kerran arkiruoka maistui, kun paikalle saapui toinen koira, jolle murkina olisi kyllä kelvannut. Ja kerran ruoka kelpasi kun lisäsin siihen vähän raakaa jauhelihaa, mutta senkin uutuudenviehätys oli pian haihtunut.

Olen kyllä huolissani, kun en ymmärrä, mikä on vikana. Ehkä se on stressi, kun putkiremontin takia paikat ovat eri tavalla, ja päivisin ollaan poissa kotoa evakossa. Toivottavasti kaveri ei ole sairas.

Voi, kun Elli osaisi puhua ja kertoisi, mikä mättää!11 kommenttia:

 1. Meillä kissat alkoivat yllättäen karsastaa purkkiruuista yhtä makua ja nyt se maku täytyy sotkea ns. herkkuruuan sekaan ja vanhempi kissa ei tahdo sitä sittenkään syödä. Olisiko ruuan makua muutettu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tillariina K., Luulen, että kyse ei ole nyt makuasiasta, koska mikään herkku ei tunnu vetävän. Epäilen remonttistressin ja valeraskauden yhdistelmää.

   Poista
 2. Voisiko kyseessä olla vähäisemmän kasvun vaihe ? Jos ei sillä hetkellä tarvitse niin paljon ruokaa ? Monet lapsethan yhdessä vaiheessa syö kovin vähän. Toisaalta kyllä varmaan sellainen stressi rasittaa, kun koti ja kotirappu n aivan muutaneet muotoaan. Entä emännän stressi tällaisessa muutosvaiheessa, koirathan on herkkiä vaistoamaan isännän mieltä. Varmaan tämäkin asia paranee, kun pääsette sinne omaan uuteen kotiin !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. majava, Stressi ja valeraskaus lienevät pääsyylliset, mutta aivan varmasti myös oma tunnetilani heijastuu Elliin, kun remontti rassaa minuakin ja Ellin levottomuus ja syömättömyys lisäävät omaa hermoilemistani. Kasvattajalta on tullut rauhoittavaa tietoa: ei koiran paasto ole mitenkään harvinaista tai vaarallista.

   Poista
 3. Tuo kuulostaa harvinaisen tutulta. Teillä on ilmeisesti ollut aika ns. stressaavaa kotona remontin takia? Tiiti yleensä lopettaa syömisen, kun sille tulee stressiä enemmän. Ja kun stressin aiheuttaja poistuu ja pääsee palautumaan "normaalitilaan" niin ruokakin maistuu :) Tiiti on tosin ollut aina vähän huono syömään, nykyään kuppi kyllä tyhjenee yleensä joka kerta.
  Toivottavasti teilläkin menee pian ohi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nora, Kiinnostavaa, että Elli ja Tiiti ovat tässäkin suhteessa oikeat siskokset! Remontin lisäksi Elliä painaa myös ilmeinen valeraskaus: pientä hirvinallea kannetaan ja hoivataan kaiken aikaa :)

   Poista
  2. Näinpä :) Eläinlääkäri suositteli Tiitille stressaaviin tilanteiisin adaptil-pantaa, siitä voisi ehkä olla teilläkin apua nyt? Kokeilin sitä kuukauden ajan pari vuotta sitten edellisellä koirallani, joka oli stressiherkkä ja sille siitä oli suuri apu. Voisi olla kokeilemisen arvoista nähdä, toimiiko se näillä alusta-aroillakin silloin kun tietää että jotain jännää on tulossa väistämättä eteen.
   Jos sinua kiinnostaa, niin laitan alle vielä linkin mistä voi lukea hieman lisää tuosta pannasta.
   http://www.petenkoiratarvike.com/koirat/tuote/adaptil-panta-45-cm-kaulanymparys-max-375-cm/1108003/

   Poista
 4. Rilla lopetti syömisen kuin seinään, kun sille tuli valeraskaus. Yleens valeraskaus tulee n. 60-70 vrk juoksujen jälkeen, osuisko yhtään? T. Meri

  VastaaPoista
 5. Meri, Tästä juuri taitaakin olla kysymys. Aikataulu stemmaa täydellisesti ja oireet ovat juuri kuten pitää: levottomuutta, uikutusta, syömättömyyttä ja nallen hoivaamista. Nalle piti yölläkin käydä hakemassa sänkyyn (siis minun sänkyyni!) kun oli unohtunut illalla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika kiusallinen, mutta onneksi vaaraton vaiva! Rillalla oli rajut oireet ja monen viikon syömättömyys, niin eläinlääkäri suositteli sterilointia ja nyt koira on ollut ihanasti oma (ahne) itsensä koko ajan. Kasvattaja suositteli aikoinaan syömättömyyteen ensiavuksi kaveria ja tarjosi oman koiransa kylään vaikeimman vaiheen yli.

   Poista
  2. Meri, Ellikin tyhjensi kuppinsa Koken luona äkkiä, kun Zorro tuli käymään ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.