tiistai 9. heinäkuuta 2019

Strout Elizabeth: My Name is Lucy Barton
Lucy Barton joutuu leikkauksen jälkeen viipymään sairaalassa 9 viikkoa. Yllättäen hänen äitinsä saapuu päiviksi istumaan hänen vuoteensa vieressä poistumatta välillä edes nukkumaan.  Lucy on kotoisin vaatimattomista oloista eikä hänellä ole ollut mitään yhteyttä vanhempiinsa sen jälkeen kun hän on lähtenyt kotoaan ja ryhtynyt kirjailijaksi. Hänen oma perheensä koostuu kahdesta tyttärestä ja aviomiehestä, josta myöhemmin eroaa.

Strout kuvaa Lucyn suhdetta maailmaan lyhyin, nasevin lausein. Hänen tekstiään on ilo lukea.  Kirja on rakennettu hyvin lyhyisiin kappaleisiin, jotka liikkuvat ajassa. Lucy tapaa sattumalta kokeneemman kirjailijakollegan Sarah Paynen ja osallistuu myöhemmin tämän vetämään koulutukseen. Lucy hämmästyy, miten rasittavaksi ihailtu kirjailija kokee opettamisen. Payne oli opettanut, että tosiasiassa meillä jokaisella on vain yksi kertomus. Lucy ajattelee ettei tiedä, mikä Paynen tarina olisi. Lucy piti hänen kirjoistaan, mutta ei päässyt ajatuksesta että tämä vältteli jotakin.

Toisessa kohdassa Lucyn tytär, joka oli kokenut äidin avioeron hylkäämisenä ja joka – äitinsä mielipahaksi - oli hyväksynyt isän uuden vaimon äitipuolekseen, sanoo äidilleen että kirjailija voi aina kirjoittaa tarinan uudelleen, mutta kun elää 20 vuotta jonkun ihmisen kanssa, se on se kertomus eikä sitä voi kirjoittaa uudelleen.
Pidin tästä kirjasta, jonka lainasin taas Helmetistä. Ihanaa kun on lähikirjasto!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.