perjantai 30. marraskuuta 2012

Raitasukat


klikkaa kuva isommaksi
Sukat kutoo sukkelaan. Toisaalta on hauskaa, kun työ valmistuu, mutta toisaalta on tylsää kun iloa riittää vain lyhyeksi aikaa. Vähän sama kuin lukemisen kanssa: hyvä kirja loppuu aina liian nopeasti. Huonon kanssa taas toisin päin.

Pitkään aikaan en ole kutonut mitään, ja sukkia vielä vähemmän. Olinkin siis iloisesti yllättynyt kun kantapää onnistui.

klikkaa kuva isommaksi
Raidat tulivat ihan itsestään, kun lankana oli Novitan 7 veljestä Raita (899). Eri värit eivät vain kulje aivan säännöllisesti, minkä voi huomata valmiiden sukkien raidoista.6 kommenttia:

 1. Juuri laitoin samasta langasta postauksen, vaan eri väristä! Eikö ollutkin mukava kutoa tätä lankaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tillariina, Joo, oli todella kiva lanka kutoa. Johtuikohan raidoista, mutta työ tuntui etenevän tavallista nopeammin.

   Poista
 2. Kauniit sukat.
  En ole tiennytkään, että tuollaista "raitalankaa" on olemassa. Saa huolettomasti kutoa ja väri vaihtuu kuin itsekseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. arleena, Ainakin sukkiin raitalanka on ihan mainio. En tiedä miten se toimisi villapaidassa, ehkä raidoista tulisi liian kapeita?

   Poista
 3. Ihanan hempeät värit! Olet tehnyt kauniin kärkikavennuksen, en ole tuollaista nähnytkään ennen. Minulla on kotona aina villasukat jalassa, äitini kutoo niitä mielellään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katriina, Kärkikavennukset on tehty niin että I ja III puikon lopussa kudotaan kolmesta viimeisestä silmukasta ensin kaksi oikein yhteen ja viimeinen erikseen. III ja IV puikon alusta kudotaan ensin yksi oikein ja sitten kaksi yhteen ylivetämällä. Kavennukset joka toisella kerroksella kunnes puikoilla on 6 silmukkaa. Sen jälkeen kavennukset joka kerroksella.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.