keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Valaistuksen harjoittelua napeilla


klikkaa kuva isommaksi
Makroviikon aiheena no 81 on nappi. Nappi ei tarjoa kauheasti vaihtoehtoja kuvakulman suhteen, joten ajattelin kokeilla erilaisia valaistuksia. Ylempi kuva on otettu kirkasvalolampun valossa (valo vinosti vasemmalla) ja alempi niin, että kirkasvalon lisäksi vinosti oikealla on salama. 

Omasta mielestäni alempi kuva on parempi, vaikka salamaa yleensä ottaen vieroksunkin (koska en osaa sitä kovin hyvin käyttää). Nyt mietin, että oikeastaan olisi hyvä opetella valaistuksen hienouksia enemmänkin: ehkä pitäisi hankkia toinen salama niin, että voisin opetella valon ja varjon hallintaa kahdella salamalla.


klikkaa kuva isommaksi
Kuvien siirtäminen blogiin tyssäsi ilmoitukseen, että ilmainen tila (1G) on käytetty loppuun. Se varmaan johtuu siitä, että loudasin kerran yhden raw-kuvan vahingossa pienentämättä (joskin JPG-muotoon muutettuna). En millään keksi, miten saisin vanhoja kuvia pois googlen tililtä. Nyt voin vain loudata kuvia pienemmässä muodossa (max 800x800) tai ostaa maksullista tilaa. Onkohan kenelläkään kokemusta näistä asioista? Kaikki neuvot ovat tervetulleita.

41 kommenttia:

 1. Kun kuvatila loppui, siirryin photobucketiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pappilanmummo, Kiitos vinkistä. Taidan selvitä bloggerilla, kun loudaan pienemmässä muodosaa (max 800x800), jolloin tilarajoitusta ei kai ole.

   Poista
 2. Tai siirry Flickriin. Lähetän kaikki kuvani Flickriin ja sieltä blogeihini, jolloin ne eivät vie tilaa.
  Upeat napit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna Amnell, Kiitos. Katson vielä, miten bloggerissa onnistuu pienemmillä kuvilla.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 3. Tyylikäs nappi!
  Ostin Googlelta lisätilaa, se sujui helposti ja nopeasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vikki, Kiitos. Täytynee perehtyä bloggerin ehtoihin.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Savu, Valon ja varjojen hallinta kiinnostaa. Talven pimeinä päivinä on pakko turvautua keinovaloon, joten nyt olisi hyvä aika harjoitella salamoiden käyttöä.

   Poista
 5. Mielenkiintoista. Kyllä salama tosiaan tähän tapaukseen sopii. Tykkään molemmista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkatar, Kiitos. Valoilla leikkimällä voi samaa kohdetta varioida.

   Poista
 6. Molemmat hienoja. Minäkin ostin lisätilaa, kävi nopeasti eikä ollut kovin kallistakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. caijsa, Kiitos. Täytyy tutkia bloggerin ehtoja. Moni on näköjään ostanut lisätilaa.

   Poista
 7. Samat ongelmat tulivat vastaan tilasta, mutta onneksi opin juri Photoshopin kautta pienentämään. Blogiin riittää 72 pixelin koko. Lisätilaa saa ostamalla, mutta on minusta kalista, täällä jotain $90. Kiirus kirjoitti samasta aiheesta noin kuukausi sitten. Yritän etsiä sen artikkelin sinulle.
  En itsekään tykkää kameran salamavalosta. Siihen voi hankkia pienen varjon, niin se ei ole niin suora valo. Ikkuna ja pöytälamppu ovat hyviä, ja kuten kuvassasi antavat eri tunnelman riippuen kuinka se taittuu kuvattavaan. P.S. Palaan asiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kaari3, Kiitos! Olen pienentänyt raw-kuvat photoshopissa parin megan kokoisiksi (isompi sivu 2000, resoluutio 300) ja tallentanut ne jpg-muotoon ennen loudaamista blogiin. Blogspot kuitenkin näköjään pienentää ne paljon pienemmiksi. En tiedä ovatko ne loudatut isot versiot tallessa jossakin (paitsi tietenkin omalla koneellani). Bloggeriin voi loudata rajattomasti kuvia jotka on max 800x800 ja se riittänee hyvin. Lisätilaa ei näin tarvinne sittenkään ostaa.

   Poista
  2. Resoluutio 72 riitää, suuremmasta ei ole mitään hyötyä!! Kuvieni pitkä sivu on 640, joskus 800. kuvan koko 70-120kt! loggerissani kuvia: 175kpl – 13 Mt. 0,79%
   Aiheesta juttua http://amuzi-miiwi.blogspot.fi/2012/09/kuvien-pienentaminen.html

   Poista
 8. Itselläni oli sama ongelma, johon sain oivalliset neuvot. Nyt osaan jo pienentää kuvat. Eli tallennan photoshopissa web.kuvaksi.
  Minä tykkään tuosta salamalla otetusta kuvasta, varjo siinä tulee hienosti esille. NAPPI!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiris, Kiitos kehuista. Olen tallentanut kuvat jpg-muotoon, mutta kannattakin siis käyttää web-muotoa. Uutta minulle! Kiitos vinkistä.

   Poista
 9. Kaunis erikoinen nappi!

  Sekin auttaa kuvaongelmaan, että luo toisen "varjoblogin" ja antaa sen käyttäjälle samat oikeudet kuin tähän, niin kuvatila tavallaan tuplaantuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuna, Kiitos. Napit on raksittu jostain poisheitettävästä vaatteesta. Varjoblogi voisi myös olla yksi ratkaisu. Mutta bloggeriinkin voi ilmeisesti loudata rajoituksetta kunhan yksittäinen kuva ei ole isompi kuin 800x800.

   Poista
 10. Kaunis nappija hyvin onnistuneet makrot.

  VastaaPoista
 11. Ovatkohan nämä lentäjän nappeja tai peräti kuninkaallisia. Sellaista minulle tuli mieleen. En osaa sanoa, kumpi olisi mukavampi kuva. Molemmat on hyvin kohdistettu kohteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tanssiva harmaa pantteri, Napit on raksittu jostain poisheitettävästä vaatteesta ties kuinka kauan sitten. Kuvittelen aina voivani käyttää talteen ottamiani nappeja jossain, mutta laatikkoon ovat jäneet.

   Poista
 12. Hieno on nappi! Minulla on myös tuo latausongelma ollut. Korjasin sen luomalla juurikin tuon "varjoblogin" omassani on oma kuvani pikkuisena ja toisessa on MIES, koska mieheni osoitteella postailen kun kuvia siirrän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisko, Nyt pähkäilen onko mitään väliä loudattavan kuvan koolla, kun bloggeri näköjään pienentää ne joka tapauksessa. Viimeiset kuvat olen loudannut isomman sivun ollessa 800 pixeliä enkä huomaa laadussa mitään eroa entisiin joissa sivu oli 2000. Jos olen ymmärtänyt oikein, kuvia jotka ovat max. 800x800 voi siirtää rajoituksetta.

   Poista
 13. Kauniit kuvat napeista!
  Toivottavasti saat neuvoja. Picasassa saat muokattua kuviasi kyllä. Bloggerin hallintapanelista tilinasetuksiin ja seiltä tuotteisiin josta edelleen Picasaan.
  Tietojeni mukaan alle 600x600 ladatut kuvat eivät kuluta kivatilaa laisinkaan bloggerissa.
  Laita spostia jos haluat apuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matonkude, Kiitos. Muokkaan ja pienennän kuvat photoshopilla. Bloggerin asetuksissa ei minulla ole kohtaa tuotteet. Mutta silloin kun ilmoitus tilan loppumisesta tuli, onnistuin löytämään googlen ehtoja, joiden mukaan 800x800 kuvat voidaan loudata rajoituksetta. Ainakin toistaiseksi tämän kokoisten kuvien loudaaminen on nyt onnistunut, vaikka oma tilani on täynnä. Katsotaan miten jatkossa.

   Poista
 14. Tykkään alakuvasta.

  Mulla tuli kans täyteen kuvatila ja kun en muuta ratkaisua keksinyt, niin kävin asetukset kohdassa lisäämässä "uuden kirjoittajan", kun mulla on toinenkin emailosoite. Sain sillä tapaa uutta kuvatilaa ...

  VastaaPoista
 15. Kiva vastaus nappihaasteeseen :)

  Kirjoitin aiheesta:

  http://pienilintu.blogspot.fi/2012/11/picasa-albumiko-taynna.html

  Ongelmaan on montakin ratkaisua.

  VastaaPoista
 16. hieno nappi! itse tykkään ylemmän valaistuksesta enemmän (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hheidi, Kiitos. Minäkään en ole suuri salaman ystävä, varsinkin kun kuvatessa ei näe miten salaman valo asettuu. Kirkasvalolamppu on aika kätevä korvike oikeille studiovaloille. Luonnonvalo tietenkin on ainoa optimaalinen, mutta talvella siitä on pulaa.

   Poista
 17. Tyylikäs nappi ja hyvät makrot!

  VastaaPoista
 18. Omiin kuviisi pääset bloggerissa kirjautuneena mene googlen etusivulle ja sieltä yläpalkista kohta lisää- valokuvat
  Avautuu kaikki kuvakansiosi ja niistä pääset poistamman kuvat. Huomaa että poistettuasi ne poistuu myös blogistasi!!

  Kuvatilan käytön voi tarkistaa osoiteesta:
  https://picasaweb.google.com/lh/myphotos

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.