torstai 4. heinäkuuta 2013

House & Garden


klikkaa kuva isommaksi
Matkalla rantaan on yksi lähiseudun kauneimmista taloista ja pihoista. Miten mukavaa, että se on vain verkkoaidan eikä muurin takana. Hyvin hoidetusta puutarhasta on silmäniloa ohikulkijoillekin eikä se ilo ole pois talon omistajaltakaan. Sananlaskunkin mukaan jaettu ilo on kaksinkertainen ilo. Kumma vain, että nyt aika monet uusista ökytaloista rakennetaan muurin sisään. Ehkä varkaiden pelossa tai muuten yksityisyyden suojaksi - en tiedä - mutta samalla kun rajaa maailman muurien ulkopuolelle, sulkee itsensä muurien sisään, kuin vankilaan. Muurien takaa ei näe kauas.
klikkaa kuva isommaksi
Kun Tapiolaa alunperin rakennettiin puutarhakaupungiksi, rivitalojen ja erillistalojen pihapiirit jätettiin ilman muureja ja aitoja. On sääli, jos maailma menee semmoiseksi, että Suomessakin pitää asua ristikoiden takana niinkuin Venezuelassa. Kun 90-luvulla olin työkokouksessa Etelä-Afrikassa, kokouksen avaaja totesi puheessaan, että paljon on tehty ja paljon on tehtävää, että ne joilla ei varallisuutta ole saisivat sitä tarpeeksi ja että ne joilla on paljon, voisivat turvallisesti nauttia siitä mitä heillä on. Silloin kun tämä tavoite ei toteudu, tarvitaan aitoja.


klikkaa kuva isommaksi
Matka rantaan käy siis kauniin reitin kautta. Mutta paras silmänilo odottaa perillä. Siitä tulee seuraava postaus.


1 kommentti:

  1. Aita vai muuri? Kummalta puolelta katsoo? Meillä on verkkoaita takapihan naapurin kanssa. Uusi perhe ja kaksi lasta. Muovilelumajat ja kiipeilytelineet ja muu kirjava muovimassa kasvaa ja kasvaa. En ehdi istuttamaan tarpeeksi isoja ja pitkiä kasveja peittääkseni ne. Ne ovat siellä kuitenkin vielä ainakin 10 vuotta. Laitanko muurin?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.