keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Inka Nousiainen: Kirkkaat päivä ja iltaKirjassa kuvataan kahden sisaren elämää eri aikakausina niin että lukijalle vasta vähitellen selviää tarinan eri tasojen keskinäiset kytkökset.

Iida, nuori opettaja rakastuu sodan aattona vastaantulevaan tuntemattomaan, tulee raskaaksi ja jää lapsensa kanssa yksin kun rakastettu joutuu sotaan.
Sodan aikana Iidan sisar Edla hoitaa kuolevaa sotilasta, jonka lopulta Edla ymmärtää Iidan lapsen isäksi. Edla ei kuitenkaan vie miehen terveisiä sisarelleen, vaan jättää tämän siihen epätietoisuuteen miehen kohtalosta.

Vanhuudessaan Edla kohtaa tuntemattoman nuoren miehen, joka auttaa häntä monin tavoin. Selviää, että nuori mies on Iidan poika.

Tässä juoni lyhykäisyydessään. Kirja ei ole hullumpi, mutta ei nyt niin suuresti sykähdyttäväkään. Sen esittelyssä sanotaan, että ”Inka Nousiaisen kauniit lauseet kasvavat vahvaksi, sydämeenkäyväksi kertomukseksi rakkaudesta, surusta ja lohdusta. Uskosta, luottamuksesta ja päätöksistä, jotka eivät tunne muuta rajaa kuin kuoleman – jos edes sitäkään.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.