maanantai 22. heinäkuuta 2013

Terhokotiin ...


Terhokoti: näkymä potilashuoneen ikkunasta (klikkaa kuva isommaksi)

... siirtyminen tuli läheiselleni eteen nopeammin kuin osasimme odottaa. Vajaa kuukausi sitten potilaani tila huononi äkisti, kuume nousi ja tulehdusarvot kohosivat taivaisiin. Kotisairaalan potilaana hänelle järjestyi nyt paikka Jorvin vuodeosastolla päivystyksen kautta kiertämättä. Kahden viikon suonensisäinen laajakirjoinen antibioottikuuri toi arvoja jonkin verran alemmas, mutta toimintakyky ja vointi eivät kohentuneet - vaan päinvastoin heikkenivät entisestään. Kotona pärjääminen olisi sula mahdottomuus. Kyse ei nähtävästi olekaan vain akuutista infektiosta vaan ihan perussairauden pahenemisesta.

Kun sairaalassa ruvettiin puhumaan kotiutuksesta, ei kysymys ollut kotiin tulemisesta, vaan siitä että potilas pitää saada pois sairaalan akuutista hoidosta. Tämähän on julkisen sairaanhoidon ja vanhushoidon pullonkaula, vaihtoehtoja on hyvin vähän tai ei niitä ei ole ollenkaan. Tässä tapauksessa ammattihenkilöstön päätös oli potilaan kannalta myönteinen: näissä olosuhteissa Terhokoti ymmärtääkseni tarjoaa parasta ja inhimillisintä hoitoa mitä alueellamme löytyy. 

9 kommenttia:

 1. Jaksamista niin potilaalle kuin omaisille!

  VastaaPoista
 2. Voimahalit sinulle, varmasti hoito Terhokodissa on parasta laatua kaikkinensa kun kotihoito ei ole vaihtoehtona. Jaksamista molemmille.

  VastaaPoista
 3. Voimia jokaiseen päivään teille molemmille.

  VastaaPoista
 4. Tuo on oletettavasti paras ratkaisu kaikille. Voimia Sinulle!

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille! Nyt mennään päivä kerrallaan.

  VastaaPoista
 6. Siinäpä usein pulmallinen tilanne, niin potilaalle kuin omaisillekin. Mistä paras paikka loppuelämäksi? Ei ainakaan laitoksissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kaari3, Tämä Terhokoti on pieni ja inhimillinen saattohoitokoti, jossa myös omaiset on otettu huomioon niin, että voivat olla mukana mahdollisimman paljon. Lähtökohta potilaan kohtaamiseen on lähes päinvastainen kuin sairaalassa: tärkeintä on potilaan mahdollisimman hyvä olo ei enää paraneminen tai kuntoutuminen. Ympäristö on kaunis ja kohtelu hellävaraista, ystävällistä ja arvostavaa.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.