sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Kännykkä kamerana

klikkaa kuva isommaksi
Ostin hiljattain ensimmäisen älypuhelimeni ja olen ihan vähän kokeillut sen kameraa. Se vaatii totuttelua, koska tunnen itseni kännykkäkameran kanssa ihan avuttomaksi, kun  minulla ei ole aavistustakaan millä parametreilla olen kuvaa ottamassa. Suoraan sanoen oikea kamera on enemmän minun juttuni. 

No, on kännykkäkamerassa yksi hyvä puoli ja se on sen keveys. Se on siis aina mukana, kun taas järkkärin mukaan ottaminen, varsinkin laadukkaammilla linsseillä, vaatii eri päätöksen. Sen kanssa lähdetään varta vasten kuvaamaan, kännykällä voi räpsiä ohimennen. 

Jälki on sitten ihan mitä sattuu - vielä enemmän kuin oikealla kameralla kuvatessa. Oikein sopivissa olosuhteissa kuva voi jopa jotenkuten onnistua, kuten omasta mielestäni ylempi cappuccino (vaikka mittasuhteet ovat jotenkin oudot, ilmeisesti hyvin lyhyestä polttovälistä johtuen; enhän edes tiedä mikä kännykkäkamerani polttoväli on), kun taas ei-optimaalisissa oloissa jälki jättää toivomisen varaa kuten alakuvassa. Alempi kuva onkin otettu aika kaukaa ja se on vahvasti rajattu. Laitan sen nyt kuitenkin tänne, kun vaahtera oli niin kaunis. Ehkä vielä opin tästä jotakin.

Huonosta kuvasaaliista huolimatta päivä oli ihana: lämmin ja aurinkoinen. Kylmän jakson jälkeen tuntui autuaalta, kun ulkona saattoi viihtyä useamman tunnin.


klikkaa kuva isommaksi

2 kommenttia:

  1. Olen myös muutamia kuvia ottanut kännykälläni, mutta aika huonolla menestyksellä. On jotenkin hankala pitää kädessäkin...eli harjoitusta vaatii.
    Tuo cappuccino-kuvahan on ihan hyvä.

    VastaaPoista
  2. Minäkin jonkun kuvan olen kännykällä ottanut, mutta en niin tykkää, vaikka ihan hyviä kuvia silläkin saa, mutta ei se oikeaa kameraa kyllä voita, ainoa hyväpuoli on, että on mukana melkein aina ja kamera kotona, silloin on sillä kiva kuvata jos jotain kuvattavaa ilmestyy eteen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.