tiistai 22. lokakuuta 2013

Sydämen pikkuaivot


 
Sydän ei olekaan vain mekaaninen pumppu, vaan sillä on omat aivoituksensa. Tiede on osoittanut oikeaksi sen, minkä ranskalainen ajattelija Blaise Pascal niin sattuvasti sanoi jo lähes neljäsataa vuotta sitten: Le coeur a ses raisons que la raison ne connait point. Sanaleikin vuoksi lause ei käänny suomeksi (sydämellä on syynsä joita järki ei tunne) koko viehkeydessään, mutta englanniksi kyllä: The heart has its reasons of which the reason knows nothing.

Eilinen Prisma-studio Sydämen sopukoissa valotti asiaa tarkemmin. Sydämestä on löydetty neuroneja, hermosoluja, jollaisia aikaisemmin on ajateltu olevan vain aivoissa ja keskushermostossa. Sydämen neuronit osallistuvat sydämen toiminnan ohjaamiseen ja antavat impulsseja myös aivoihin päin. Tätä sydämen hermojärjestelmää kutsutaan sydämen pikkuaivoiksi.

Tämä on minusta äärimmäisen kiinnostavaa. Googlaamalla asiasta löytyy lisää tietoa, mm professori Mohammed Omar Salemin artikkelista.

Sydämellä on mm. oma magneettikenttä, joka on paljon voimakkaampi kuin aivojen kenttä ja jonka vaikutus ulottuu pitkälle, yli metrin päähän. Viitteitä on saatu siitä, että energeettiset vuorovaikutukset voivat mahdollisesti vaikuttaa myös yksilöiden välisiin ”magneettisiin” puoleensavetäviin tai päinvastaisiin vetovoimatekijöihin. Tätä ilmiötä kutsutaan kansankielessä kai henkilökemiaksi. On todettu, että yhden ihmisen aivoaallot voivat synkronoida toisen ihmisen sydäntä. Eikö tämä kaikki ole kiehtovaa!

Uusi tieto avaa uusia näkökulmia sellaisiin asiallisten ihmisten höpöhöpönä pitämiin ilmiöihin kuin intuitioon, telepatiaan ja uskonnollisuuteen. Salem pitää mahdollisena, että kvanttifysiikan syvällisemmän ymmärtämisen avulla ihminen voi jonain päivänä ymmärtää paremmin sydämen, mielen ja hengen kolminaisuutta.

3 kommenttia:

 1. On kiehtovaa, mutta tuskin tämä tutkimus koskaan kohtaa heitä, joille ihmisyys tai hengellisyys vaikeita asioita kohdata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jutta, Luultavasti olet aivan oikeassa.

   Yksi ulkomainen työkaverini, joka moitti eräiden ihmisten puutteellisia käytöstapoja, sanoi kerran, että nämä eivät tunnistaisi hyvää käytöstä vaikka se kävelisi heitä vastaan. Samoin voi olla, että jos ihmiseltä puuttuu tarvittavat aistit, neuronit tai reseptorit ottaa vastaan asioita, joita voi tajuta vain intuitiivisesti, on heille mahdotonta niitä myöskään järjellä selittää. Mutta odotetaan että kvanttifysiikka muuttaa asiat myös rationaalisesti selitettäviksi. Siihen asti voidaan vain nauttia siitä, että kaikkea ei tarvitse "ymmärtää" ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Jokainen ilahduttaa.